Annonce
Horsens

Aftaler om jobklausuler kan være ugyldige efter nytår

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er indehaver af en virksomhed, og jeg har klausuler med medarbejdere. I forbindelse med et frasalg indgik vi i 2014 en aftale med en anden virksomhed, som bl.a. begrænser mine medarbejdere i at blive ansat hos denne virksomhed.

For et par år siden fik jeg at vide, at det var ulovligt at indgå disse aftaler, men at min aftale stadig var gyldig, fordi den blev indgået før 2016. Nu har jeg for nylig fået besked om, at min aftale i 2021 alligevel ikke gælder. Er det rigtigt? Jeg har brug for hjælp til at forstå, hvad det drejer sig om.

Svar:

Annonce

Din forvirring er forståelig, men det er helt rigtigt, hvad du beskriver.

Den aftale, du har indgået med en anden virksomhed, kaldes en aftale om en jobklausul. Det er defineret som en aftale, hvor man hindrer eller begrænser lønmodtagers muligheder for at opnå ansættelse i en virksomhed, hvilket er lige netop, hvad du har gjort.

Den 1. januar 2016 trådte ansættelsesklausulloven i kraft, og ifølge denne lov kan en arbejdsgiver ikke længere gyldigt indgå aftaler om jobklausuler. Loven indeholder dog en overgangsordning, som betyder, at aftaler om jobklausuler indgået inden den 1. januar 2016, fortsat kan opretholdes indtil den 1. januar 2021.

Idet din virksomhed har indgået en aftale om jobklausuler med en anden virksomhed i 2014, er dine jobklausuler derfor gyldige indtil den 1. januar 2021, fordi aftalen blev indgået før den 1. januar 2016.

Den rådgivning, du har fået hidtil, har derfor umiddelbart været korrekt. Beskeden om, at din aftale om jobklausuler ikke gælder mere i 2021, er dog også korrekt.

Som nævnt gælder overgangsordningen nemlig indtil 1. januar 2021. Alle jobklausuler er derfor ugyldige efter 1. januar 2021. Det betyder, at din virksomhed efter årsskiftet ikke længere kan håndhæve aftalen om jobklausuler.

Det skal bemærkes, at jobklausuler fortsat kan anvendes i forbindelse med virksomhedsoverdragelser, og at disse aftaler stadig kan opretholdes efter 1. januar 2021.


Det betyder, at din virksomhed efter årsskiftet ikke længere kan håndhæve aftalen om jobklausuler.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce