Annonce
Horsens

Aftale på plads: Nu er magten fordelt i Horsens Byråd

Martin Ravn (V) fortsætter som 1. viceborgmester og overtager formandsposten for teknik- og miljøudvalget fra Ole Pilgaard Andersen (DF). Udvalget skifter dog navn til plan- og miljøudvalget. Jakob Bille overtager Ravns post som formand for kulturudvalget, der skifter navn til kultur- og civilsamfundsudvalget. Foto: Morten Pape

Samtlige partier i det nye Horsens Byråd er med i konstitueringsaftalen. Martin Ravn bliver formand for plan- og miljøudvalget, mens Enhedslisten og Liberal Alliance får deres første formandsposter.

Annonce

Horsens: Efter omtrent et døgns forhandlinger er formands- og næstformandsposterne for udvalgene i de næste fire år i Horsens Byråd nu fordelt.

Alle partier er med i konstitueringsaftalen, som slår fast, at Peter Sørensen (S) fortsætter som borgmester, at Martin Ravn (V) bliver 1. viceborgmester, og at Andreas Boesen (S) tager posten som 2. viceborgmester.

Derudover indeholder aftalen navnene på formænd og næstformænd for de stående udvalg og to nye ad hoc-udvalg. De øvrige udvalgsmedlemmer bliver fordelt senere af de enkelte partier.

Formand for økonomi- og erhvervsudvalget bliver borgmester Peter Sørensen, og udvalget får ni medlemmer.

Formand for plan- og miljøudvalget bliver Martin Ravn (V), og næstformand bliver Niels Peter Bøgballe (S). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget bliver Lone Ørsted (S), og næstformand bliver Paw Amdisen (SF). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for velfærds- og sundhedsudvalget bliver Ellen T. Schmidt (S), og næstformand bliver Anne Lene Løvbjerg (V). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for kultur- og civilsamfundsudvalget bliver Jakob Bille (LA), og næstformand bliver Thomas Monberg (S). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget bliver Lisbeth Torfing (EL), og næstformand bliver Michael Nedersøe (DF). Udvalget får ni medlemmer.

Ud over de kendte faste udvalg nedsættes to ad hoc-udvalg:

"Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund" med Jørgen Korshøj (V) som formand og Lone Blume (S) som næstformand med otte medlemmer og "udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremmeinitiativer" med Susan Gyldenkilde som formand og en næstformand, som Venstre skal udpege. Udvalget får syv medlemmer.

Borgmester Peter Sørensen (S) er glad for, at det lykkedes at lave en bred aftale, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen:

- Det er et rigtigt godt udgangspunkt for vores arbejde i de kommende fire år. For mig er det fortsat vigtigt for Horsens Kommunes videre udvikling, at vi har et byråd, der står sammen om de store beslutninger, der skal sikre fortsat god velfærd, vækst og udvikling i Hele Horsens Kommune, siger han.

For mig er det fortsat vigtigt for Horsens Kommunes videre udvikling, at vi har et byråd, der står sammen om de store beslutninger, der skal sikre fortsat god velfærd, vækst og udvikling i Hele Horsens Kommune.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce