Annonce
Odder

Aftale om brandsikkerhed klar til godkendelse

Odder, Skanderborg og Samsø kommuner skal arbejde tæt sammen med Østjyllands Brandvæsen om øget brandsikkerhed på kommunale institutioner. Arkivfoto: Martin Ravn
Samarbejdsaftalen mellem Skanderborg, Samsø, Odder kommuner og Østjyllands Brandvæsen forventes underskrevet af alle tre kommuner i denne uge.
Annonce

Odder: Rammerne for samarbejdet om øget brandsikkerhed i kommunale institutioner som Skanderborg, Samsø og Odder kommuner indgik tidligere på året med Østjyllands Brandvæsen, er nu klar til godkendelse. Med godkendelsen sættes der gang i en række konkrete initiativer, der skal øge brandsikkerheden i kommunale bygninger eksempelvis plejecentre og bosteder.

Blandt initiativerne er ekstraordinære brandtilsyn, som er en udvidelse af det klassiske brandtilsyn, med fokus på bygningens overordnede brandsikkerhed. Det kan være i forhold til indretning, byggeri, tryghed, medarbejdernes vidensniveau og kompetencer. De ekstraordinære brandtilsyn skal føre til handleplaner og konkrete tiltag, der vil forbedre brandsikkerheden og øge trygheden hos sårbare borgere.

Annonce

Spørg brandmanden

Aftalen lægger også op til, at Østjyllands Brandvæsen inddrages fra start til slut, når kommunerne bygger om eller bygger nyt. Endelig er det en del af aftalen, at Østjyllands Brandvæsen uddanner både medarbejdere, sårbare borgere, deres pårørende og frivillige for at skabe større viden og bevidsthed om brandsikkerhed, herunder forebyggelse og risikoadfærd.

- Med aftalen sikrer vi, at vi får et overblik over brandsikkerheden i vores bygninger, så vi kan sætte ind med konkrete initiativer, hvor der er behov for det. Samtidig understøtter aftalen den gode dialog, vi har mellem kommunerne og med Østjyllands Brandvæsen, sådan at borgerne kan være helt trygge, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce