Annonce
Horsens

Aftale forlænges for tredje gang: Horsens Kommune forbliver i eliten

Team Danmark-samarbejdet ses blandt andet i eliteidrætsklasserne på Langmarkskolen, hvor sport og skolegang blandes. Arkivfoto: Lars Juul
De næste fire år er Horsens Kommune også en Team Danmark Elitekommune. Forlængelsen af aftalen er på plads, og tilbage er kun de formelle underskrifter, der klares i forbindelse med overrækkelserne af årets idrætspriser i starten af februar.
Annonce

Horsens: Anne-Marie Rindom er verdens bedste sejler, og Simon Kjær er anfører på det danske fodboldlandshold. Generelt kan Horsens bryste sig af at have mange idrætsudøvere med i toppen af en lang række sportsgrene, og det kræver en stor indsats inden for talentudvikling.

Horsens Kommune har siden 2008 været en Team Danmark Elitekommune, og det er den også som minimum i de kommende fire år. Kommunen har nemlig for tredje gang forlænget sin samarbejdsaftale med Team Danmark.

- Vores samarbejde med Team Danmark er utrolig godt, og jeg er ikke i tvivl om, at vores mangeårige Team Danmark-status har været med til at trække Horsens Kommune helt i front inden for en lang række sportsgrene. Horsens er kommet på eliteidrættens danmarkskort, og det er ganske enkelt imponerende, siger borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Fokus på eliteidræt

Horsens Kommunes nye samarbejdsaftale med Team Danmark løber fra 1. januar 2020 til 31. december 2023.

Aftalen blev første gang indgået i januar 2008 med henblik på fire år frem. Den er siden blevet fornyet for perioderne 2012-2015 og 2016-2019.

Aftalen har blandt andet et stort fokus på muligheder for at kombinere sport og uddannelse for unge idrætstalenter, kompetenceudvikling blandt trænere og ledere, vidensdeling og samarbejde mellem klubber, kommune og specialforbund og målrettet og aldersrelateret træning for unge idrætstalenter.

Horsens Kommune og Team Danmark prioriterer i aftaleperioden at udvikle følgende Team Danmark-støttede idrætsgrene:

  • Badminton
  • Drengefodbold
  • Håndbold
  • Orienteringsløb
  • Sejlads
  • Svømning

Horsens Kommune prioriterer derudover samarbejde med følgende lokalt prioriterede idrætter:

  • Basketball
  • Pigefodbold

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

Har også styrket træneruddannelser

Samarbejdet har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed at styrke talentudviklingen på en samfundsmæssig forsvarlig måde.

Det sker blandt andet ved, at talentfulde børn og unge har mulighed for at udvikle deres færdigheder og samtidig passe skolen via eliteidrætsklasserne på Langmarkskolen og samarbejdet mellem Sportscollege Horsens og byens ungdomsuddannelser. En vigtig del af samarbejdet med Team Danmark er netop denne kombination.

- Det tætte samarbejde har virkelig styrket talentudviklingen, eliteudøverne og vores træneruddannelser - blandt andet gennem udviklingen af folkeskoler og gymnasier med et udvidet idrætstilbud og formidling af ekspertviden inden for idrætsmedicin, ernæring, fysisk træning og idrætspsykologi. Derfor glæder det mig meget, at vi kan fortsætte samarbejdet, lyder det fra Jakob Bille (LA), der er formand for kultur- og civilsamfundsudvalget, som eliteidrætten hører ind under.

Annonce

Underskrives til prisuddeling

Aftalen for de kommende fire år har fokus på syv idrætsgrene, hvor fodbold dog er delt op i drenge- og pigekategorier. Det er færre end i den forrige aftale, hvor cykling, golf og amerikansk fodbold også var med. Aftalen indbefatter dog, at særligt store talenter i andre idrætsgrene kan tilknyttes ordningen, ligesom klubber i Horsens Kommune kan blive en del af Talentnetværk Horsens, hvis de har høje ambitioner om talentudvikling.

Ikke kun hos Horsens Kommune er der glæde over forlængelsen af aftalen. Team Danmarks direktør Lone Hansen fortæller, at hun er stolt af samarbejdet.

- Horsens Kommune spiller en vigtig rolle i at udvikle og understøtte talentudviklingsmiljøerne i kommunen og kan være stolt over de resultater, der er opnået allerede. I den nye aftale er der blandt andet et særligt fokus på at videreudvikle tilbuddene på ungdomsuddannelserne, styrke den strukturerede fysiske træning og styrke det sportspsykologiske område. Dermed er der lagt en spændende retning for videreudviklingen af talentarbejdet til gavn for ungdommen i Horsens Kommune, siger hun.

Der mangler stadig en formel underskrivelse af aftalen, og det vil ske i forbindelse med uddelingen af Horsens Kommunes Idrætspris tirsdag 4. februar i Insero Atrium i Forum Horsens. Her har lokale klubber stadig indtil 21. januar til at indstille kandidater, hvilket sker via kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce