Annonce
Østjylland

Aftale for 2022 på plads: Sundheden får et lille løft

Anders Kühnau noterer sig med tilfredshed, at regeringen betaler de ekstra udgifter, som Region Midtjylland har til covid-19 i 2021. Samtidig rummer aftalen økonomi til at betale det ekstra træk på sundhedsvæsenet, som en stadig ældre befolkning medfører. Foto: Morten Pape
Regionsrådsformand Anders Kühnau (S): Stram økonomiaftale lægger op til svære forhandlinger om næste års budget.

Region: Rammerne for Region Midtjyllands økonomi næste år ligger nu fast, efter at regionerne onsdag aften indgik en aftale med regeringen om, hvor meget regionerne får at gøre med økonomisk i 2022.

Aftalen for næste års budget giver et løft i økonomien til driften af sundhedsområdet med 1,185 milliarder kroner på landsplan. Det svarer til 256 millioner kroner til Region Midtjylland.

Området for Regional Udvikling løftes med 15 millioner kroner. Det svarer til tre millioner kroner for Region Midtjylland.

Annonce

Stram aftale

- Historisk set er det en rimelig aftale. Men det er en stram aftale, der lægger op til nogle meget svære forhandlinger i regionsrådet om næste års budget. Jeg forudser, at mange berettigede ønsker om flere midler, og nye tiltag ikke vil kunne opfyldes, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.


Vi kigger ikke ind i en stor spareplan i Region Midtjylland, og det er positivt. Men aftalen dækker desværre langt fra alle regninger.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Han noterer sig med tilfredshed, at regeringen betaler de ekstra udgifter, som Region Midtjylland har til covid-19 i 2021. Samtidig rummer aftalen økonomi til at betale det ekstra træk på sundhedsvæsenet, som en stadig ældre befolkning medfører.

Annonce

Voksende udgifter

- Vi kigger ikke ind i en stor spareplan i Region Midtjylland, og det er positivt. Men aftalen dækker desværre langt fra alle regninger. Når vi kun får tilført en del af de voksende udgifter til medicin, digitalisering og ny teknologi, bliver vi nødt til at træde på bremsen, dér hvor vi gerne ville imødekomme den berettigede efterspørgsel fra borgerne. Det gælder både drift og anlæg, lyder det fra Anders Kühnau.

Tidsplan – budget 2022

August

Forretningsudvalget førstebehandler forslag til budget 2022

Regionsrådet førstebehandler forslag til budget 2022

September

Politiske forhandlinger om budget 2022

Forretningsudvalget andenbehandler budget 2022

Regionsrådet vedtager budget 2022.

Der er færre midler til anlæg næste år i forhold til niveauet for 2021. Region Midtjylland får i 2022 et anlægsbudget på 724 millioner kroner.

- Holdt op imod en anlægsplan der forudsætter 756 millioner kroner, stiller det os i en svær situation. Vi har hospitaler med stort behov for et bygningsmæssigt løft. Firesengsstuer er stadig virkelighed flere steder, ligesom behovet for midler til ny teknologi og digitalisering er stort, siger regionsrådsformanden.

Han vil gå til budgetforhandlingerne i Region Midtjylland med den tilgang, at så mange midler som muligt sendes ud på hospitalerne, så de har økonomien til at behandle stadig flere patienter.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce