Annonce
Østjylland

Afstemning: Skal strøget være røgfrit?

Der går mange århusianere op og ned ad strøget hver dag - fremover kan de blive opfordret til at skodde cigaretten. Foto: Axel Schütt
Hvad synes du om et forslag om at gøre strøg til røgfri zone? Giv dit besyv med nederst i artiklen.
Annonce

AARHUS: Strøget i Aarhus skal gøres røgfrit, i hvert fald i en periode. Sådan lyder et forslag fra rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, der som forsøgsordning vil opfordre gågadens brugere til at skodde smøgerne, inden de bevæger sig derind.

- Der er så mange institutioner, virksomheder og forretninger og borgere, som vil have en røgfri fremtid. Derfor er det naturligt, at vi både lytter til dem og laver et samarbejde. Vi bliver nødt til at forholde os til, at antallet af nye unge rygere er stigende, og der handler det blandt andet om synlighed i byrummet, siger Jette Skive.

Det forslag er Claus Broberg, der er bestyrelsesformand for gadeforeningen Strøget Aarhus, helt med på.

Det er en god anledning til at holde fokus på et af byens andre store mål, at gøre Aarhus til nordens reneste by. Et røgfrit strøg holder også gade ren for cigaretskodder, siger Claus Broberg, som understreger, at der er tale om en kampagne og ikke en sanktion:

- Strøgets Cafeer har fine faciliteter til rygerne, og der kan man sætte sig, nyd en kop kaffe og brænd et stykke tobak, og lad så resten af turen på Strøget være røgfri.

Men hvad mener du? Skal der være røgfrit foran de århusianske butikker?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce