Annonce
Odder

Afstemning: Skal borgmesteren droppe sit lobbyarbejde i Kattegatkomitéen

Borgmester Uffe Jensen bør ikke være lobbyist for en Kattegatforbindelse, når han ikke har et enigt byråd bag sig. Det mener modstandere, som vil have borgmesteren til at trække sig fra Kattegatkomitéen. Illustration: Kattegat.dk
Enhedslisten vil sammen med SF og Radikale have byrådet til at beslutte, at Uffe Jensen (V) skal træde ud af lobbyistorganisation.

Odder: Tre partier i byrådet vil have borgmester Uffe Jensen (V) til at droppe sit lobbyarbejde i Kattegatkomitéen med det samme.

- Det er en lobbyistorganisation for Kattegatforbindelsen, det er ikke nogen hemmelighed. Og når han optræder som borgmester Uffe Jensen, så tegner han Odder Kommune. Men det er ikke demokratisk prøvet af i byrådet, siger Leif Gjørtz Christensen fra Enhedslisten.

Sammen med SF og Radikale står Enhedslisten bag et forslag om, at borgmesteren skal trække sig fra komitéen. Uffe Jensen kom med, da han blev inviteret, og byrådet er aldrig blevet hørt, om det er en god ide.

Annonce

Men nu får kommunalbestyrelsens medlemmer mulighed for at sige deres mening, når forslaget fra SF, EL og R skal diskuteres.

Vil påvirke Folketinget

- Jeg går ud fra, han blev inviteret med i 2019, fordi man dengang gik i gang med forundersøgelser. Komitéen skal have ham ind som medspiller. Når man spørger ham, så har han travlt med at sige, at det her overlader vi til Folketinget. Men han sidder i en komité, der vil påvirke Folketinget, mener Leif Gjørtz Christensen.


Vi vil gerne prøve byrådets flertal af.

Leif Gjørtz Christensen


Uffe Jensen afviser, at der er noget forkert i, at han sidder i komitéen.

- Vi sidder også 12 borgmestre med i Business Region Aarhus, der er jeg heller ikke udpeget af byrådet. Kattegatkomitéen arbejder for et bredt flertal i Folketinget, der skal ikke tromles noget igennem. Og vi er nødt til at vente og tage diskussionen på et kvalificeret grundlag, når forundersøgelserne er færdige. Lad os få det gode og det dårlige frem, siger Uffe Jensen.

Byrådet siger dog hvert år via det årlige budget god for, at kommunen bruger penge på at være med i Business Region Aarhus. I år koster det eksempelvis 53.300 kroner. Og der er en vis automatik i, at alle 12 borgmestre er med i organisationen.

Annonce

Et naturligt ja

- Når jeg bliver inviteret ind i Kattegatkomitéen, siger jeg ja. Det er et naturligt job for en borgmester. Jeg har aldrig skænket en tanke, at det kunne blive et problem. I Business Region Aarhus er jeg formand for en fødevaregruppe, det har jeg heller ikke spurgt byrådet om lov til. Men det kunne godt være, at den kloge borgmester dengang havde spurgt byrådet, om han skulle med i Kattegatkomitéen. Nu får vi prøvet det af, siger Uffe Jensen.

Leif Gjørtz Christensen (EL) ved kysten, hvor en fast forbindelse over Kattegat måske kan komme til at gå i land. Foto: Leif Gjørtz Christensen

Leif Gjørtz Christensen mener, at der er flere ulemper ved en fast forbindelse, der er underbelyste. Og generne med støj, ødelagte naturværdier mv. ligger i Odder Kommune, mens fordelen ligger i København og Aarhus.

- Vi vil gerne prøve byrådets flertal af, men jeg har ikke nogen fornemmelse af, hvad de andre vil stemme, siger Enhedslistens byrådsmedlem.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce