Annonce
Hedensted

Afstemning: Hvad mener du om håndtryks-ceremonien?

Borgmesteren i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø (S), vil gerne tage hensyn til nye danskere, som af religiøse årsager ikke ønsker at give hånd til det modsatte køn. Tegning: Julius
Hedensted Kommune er kommet i vælten, efter byrådet har besluttet, at nye danske statsborgere selv må vælge, om de vil give trykke hånd med en mand eller kvinde.

Hedensted: Håndtryk er et emne, der kan få bølgerne til at gå højt i dansk politik.

Det vakte således stor opsigt, da den tidligere regering for godt et år siden vedtog, at udlændinge skal skrive under på grundloven og trykke hånd med en repræsentant fra kommunen, inden de kan blive danske statsborgere - og nu er der pustet liv i debatten igen.

I Hedensted Kommune har byrådet valgt at lave en kattelem for udlændinge, der af den ene eller anden årsag ikke vil trykke hånd med en person af det andet køn - for her vil både borgmester Kasper Glyngø (S) og et kvindeligt byrådsmedlem være til stede ved den såkaldte grundlovsceremoni.

Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin vil nu have udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til at undersøge, om kommunens beslutning overhovedet er lovlig.

Men hvad mener du? Er det en god idé med fritvalgsordningen på håndtryk? Giv din mening til kende i afstemningen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce