Annonce
Horsens

Afstemning: Borgmesteren vil hæve skatten i Horsens - hvad synes du om forslaget?

Folkebladet tager temperaturen på, hvad læserne synes om borgmesterens forslag. I artiklen her har du mulighed for at stemme for eller imod en skattestigning i Horsens Kommune. Arkivfoto: Laura Kold
Socialdemokratiet med borgmester Peter Sørensen i spidsen ønsker at hæve kommuneskatten for at imødekomme udligningsreformen. Tre partier er med på ideen, tre er imod. Her i artiklen kan du give din mening til kende.
Annonce

Horsens: Skal skattetrykket stige i Horsens Kommune?

Det mener borgmester Peter Sørensen (S) i et indlæg i tirsdagens Horsens Folkeblad, hvor han primært bruger udligningsreformen, der står til at koste Horsens Kommune 30 millioner kroner, som baggrund for forslaget.

"En stigning i den kommunale skat på op til 0,2 pct. fra 25,2 pct. til 25,4 pct. vil afbøde de negative konsekvenser af udligningsreformen og sikre en sund og robust økonomi, når vi kigger ind i fremtiden," skriver han.

Tre partier er umiddelbart med på ideen om at hæve skatten. Det drejer sig om Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF, mens Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er imod forslaget.

Her i afstemningen kan du helt anonymt give din holdning til kende:

Ender skatten med at stige, vil det være første gang siden kommunalreformen i 2006, at der ændres på kommuneskatten i Horsens Kommune.


Det vil samtidig skabe en økonomi, der giver os mulighed for fortsat at løfte niveauet og investere i det gode liv for alle borgere i Horsens Kommune. Ikke bare i form af flere pædagoger, lærere og sundhedspersonale, men også i form af nye ældreboliger, nye idrætsanlæg, naturen, klimaet og alt det andet, der betyder noget for livskvaliteten og for fremtiden. Og det vil gennemsnitligt koste mindre end 50 kr. om måneden pr. borger.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Ændringen på 0,2 procentpoint vil ikke rykke meget på, hvor Horsens Kommunes skattetryk ligger i forhold til andre kommuner. Man vil komme på samme niveau som Hedensted Kommune og stadig placere sig i midterfeltet blandt landets kommuner.

Annonce

Tre er for, tre er imod

Socialdemokratiet har absolut flertal i byrådet i Horsens og kan derfor selv gennemføre skattestigningen, men umiddelbart vil Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF også stemme for sådan et forslag.

- Der er brug for pengene til velfærd, men spørgsmålet er så, hvordan vi skruer det sammen, så vi sikrer, at det ikke rammer socialt skævt. Her kunne man overveje, om man skulle flytte en del af skattestigningen over på grundskylden, lyder det blandt andet fra SF's Paw Amdisen, mens DF's gruppeformand Michael Nedersøe fortæller, at han selv har tænkt på, om skatten skulle stige.

Liberal Alliance ønsker, at skattetrykket falder, og Venstre og Det Konservative Folkeparti er heller ikke med på ideen om en stigning.

- Helt generelt mener vi i Konservative, at man i en så stor virksomhed som Horsens Kommune godt kan finde besparelser, så vi ikke behøver at hæve skatten, lyder det blandt andet fra Esben Hedeager (K).

Mere uddybende svar fra de seks partier kan læses her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce