Annonce
Læserbrev

Afskaf p-vagterne og erstat dem med p-ambassadører

Og så skal p-ambassadørerne ikke som nu luske rundt som mørkemænd, men gennem positiv attitude og påklædning signalere imødekommenhed. Tænk hvis Horsens blev kendt som Danmarks mest imødekommende handelsby?

Læserbrev: Der er brug for gode kundeoplevelser, allerede når man indfinder sig i byen.

Parkering spiller en central rolle i den samlede kundeoplevelse.

City Horsens og Horsens Kommune arbejder i øjeblikket med at udforme en ny detailhandelsstrategi. Detailhandelen er nemlig truet, så alt skal nytænkes.

Begynd med parkeringen; her er plads til forbedringer. Det kan nemlig undre, at detailhandelen hidtil har lavet aftaler med private parkeringsselskaber, som ikke har den gode kundeoplevelse som højeste prioritet.

Naturligvis skal parkeringsreglerne overholdes. Derfor er det også nødvendigt, at nogen holder øje og bidrager til regulering af uhensigtsmæssig parkeringsadfærd.

Men måden, man servicerer gæsterne på, bør nytænkes.

I modsætning til traditionelle p-vagter er p-ambassadører servicepersoner, hvis primære opgave er at markedsføre byen, detailhandelen, restauranterne og museerne.

Naturligvis skal p-ambassadørerne også kunne udskrive p-bøder i form af de sålkaldte kontrolafgifter. Men hvis parkering ikke længere er et primært forretningsområde, kunne gebyrernes størrelse sikkert nedsættes, og den nidkære håndhævning og de rigide regler kunne opblødes.

Og hvem siger i øvrigt, at man ikke kan indføre regler, der bestemmer, at der først udskrives kontrolafgifter i gentagelsestilfælde?

Samme regler bør naturligvis også gælde de offentlige parkeringsarealer.

Og så skal p-ambassadørerne ikke som nu luske rundt som mørkemænd, men gennem positiv attitude og påklædning signalere imødekommenhed.

Tænk hvis Horsens blev kendt som Danmarks mest imødekommende handelsby?

Annonce
Torben Busk. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce