Annonce
Debat

Afskaf lov og ghettolister: Vi skal skabe medborgere - ikke modborgere

Amin Dahir. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Ghettoloven, den mest asociale boliglov i danmarkshistorien, blev indgået af VLAK-regeringen, DF, Socialdemokratiet og SF i 2018 og bryder ifølge FN med menneskerettighedskonventioner om retten til egen bolig.

Rasmus Juhl. Privatfoto

Vi synes, at Danmark skal vise, vi som land er humanitære over for vores medborgere, ligesom vi internationalt hævder, at vi er en humanitær stormagt.

Danmark kan gøre det bedre, og vi skal gøre det bedre! Vi skal skabe medborgere- ikke modborgere!

FN har i en rapport fra 2019 kritiseret den danske ghettolov for at bryde med en af det helt elementære menneskerettigheder, nemlig retten til egen bolig og tryghed.

Artikel 25, stk. 1: Enhver har ret til en sådan levefod, som er tilstrækkelig til vedkommendes og vedkommendes families sundhed og velvære, herunder til føde, klæder, bolig og lægehjælp og de nødvendige sociale goder og ret til tryghed.

Men denne kritik er faldet for døve ører ved regeringen og boligminister Kaare Dybvad (S), som ikke har til sinde at rette op på regeringens fortsættelse af den asociale boligpolitik.

Den lov, som inkluderer dobbeltstraf, hvis du bor i en ghetto. Et initiativ, som de facto eliminerer idealet om, at vi alle er lige for loven.


Så hvis du er en ung person, som er bosat i Korskærparken i Fredericia, vil du blive straffet dobbelt så hårdt for at stjæle en cykel som en fra Taulov. Så meget for ligestilling over for loven.

Amin Dahir og Rasmus Juhl


Så hvis du er en ung person, som er bosat i Korskærparken i Fredericia, vil du blive straffet dobbelt så hårdt for at stjæle en cykel som en fra Taulov. Så meget for ligestilling over for loven.

Den lov, som splitter i stedet for at samle, sætter folk i bås som ikke-vestlige, vestlige og etnisk danske. I stedet for at se hinanden som medborgere, så er ghettoloven en faktor, som er med til at splitte os, som gør os til hinandens modborgere.

Vi ønsker det modsatte. Vi ønsker et land, som lever op til sine moralske pligter over for dets borgere.

Vi ønsker et land, hvor vi ikke lader systemet definere os ud fra vores etniske ophav, men ser om ligeværdige mennesker.

Vi ønsker et land, hvor vi som borgere står sammen i kampen mod systematisk diskrimination og chikane.

Derfor vil vi opfordre enhver ligesindet til at gå ind på borgerforslag.dk og støtte forslaget, som hedder:

Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte "ghettolister".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce