Annonce
Horsens

Snart er der penge at søge: Kommunen giver millionbeløb til maling og nye brusere

Udvalgsformand Jakob Bille håber, at mange foreninger vil benytte muligheden for at søge facilitetspuljen til at få lavet små renoveringer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Idræts- og fritidsforeninger kan de næste tre år søge om penge fra en nyoprettet facilitetspulje i Horsens Kommune. Kultur- og civilsamfundsudvalget er blevet enig om rammerne for fordelingen af de 800.000 kroner, der årligt er til rådighed.
Annonce

Horsens: Trænger omklædningsrummet til nye brusere? Skal spejderhytten have en omgang træbeskyttelse? Eller skal der skiftes tag på klubhuset?

Snart kan Horsens Kommunes idræts- og fritidsforeninger søge kommunen om økonomisk hjælp, hvis de går med planer - eller bare drømme - om at renovere eller vedligeholde deres faciliteter. Eller endda bygge nyt.

På et møde i kultur- og civilsamfundsudvalget i sidste uge blev det besluttet, hvordan det skal foregå, når foreningerne i 2020 samt de to efterfølgende år får mulighed for at søge penge fra en facilitetspulje, der årligt vil bestå af 800.000 kroner.

Jeg har selv siddet på den anden side og ved, at det er langhåret at sidde med alt det administrative, så nu samler vi det ét sted på kommunens hjemmeside for at gøre den del nemmere.

Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget

Annonce

Kom med halvdelen selv

Et væsentligt krav bliver, at foreningerne også selv skal lægge økonomi i projekterne. Ved en samlet pris på op til 300.000 kroner vil kommunen maksimalt give halvdelen af beløbet, og den tilskudsprocent falder løbende ved dyrere projekter. Kommer et projekt op på halvanden million kroner eller mere, kan man højest få 20 procent af beløbet.

- Der er et krav om selvfinansiering, men det behøver ikke være "cool cash". Det kan også være arbejdstimer eller materialer, påpeger formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille (LA).

Annonce

Til maling og nye brusere

Det bliver blandt andet sådan, at puljen skal søges senest 1. april, og at det er kommunens administration i samarbejde med de tre paraplyorganisationer på idræts- og fritidsområdet - Sport Horsens, DGI Sydøstjylland og Spejderne i Horsens - der foreslår en fordeling af pengene, som kultur- og civilsamfundsudvalget derefter kan vælge at godkende.

- Og så vil der være en bagatelgrænse for anlægsprojekter på 10.000 kroner, hvor administrationen løbende kigger på ansøgninger på mindre end det beløb. Og jeg tror, der vil være mange af dem, hvis man har behov for at give et lokale en gang maling eller skifte nogle brusere, siger Jakob Bille.

Annonce

Nemt for foreningerne

I forbindelse med oprettelsen af facilitetspuljen vil det også blive nemmere for foreningerne at bruge kommunen. I hvert fald samler kommunen alt, der har med foreninger at gøre, på en hjemmeside, så det er mere overskueligt. Kommunen skal ikke være en tung klump for foreningerne, fortæller Jakob Bille.

- Det er vigtigt for mig, at det er nemt for foreningerne - at det ikke skal blive en stor administrativ ting. Jeg har selv siddet på den anden side og ved, at det er langhåret at sidde med alt det administrative, så nu samler vi det ét sted på kommunens hjemmeside for at gøre den del nemmere, siger han.

I alt har Horsens Kommune i 2020-22 afsat yderligere 13 millioner kroner i anlægsbudgettet ud over de allerede afsatte 15 millioner, og de skal gå til "modernisering, istandsættelse og optimering af fritids- og idrætsfaciliteter". Heraf lander 2,4 millioner altså i facilitetspuljen, og de resterende penge er blandt andet allerede tiltænkt nye kunstgræsbaner i Hovedgård og Østbirk.

16. december skal byrådet tage stilling til oprettelsen af puljen, og det bør være en smal sag, når den allerede er godkendt af kultur- og civilsamfundsudvalget og af økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce