Annonce
Horsens

Afrikansk angriber afgjorde den engelske pokalfinale

Pierre-Emerick Aubameyang fra Gabon afgjorde den engelske pokalfinale med to mål mod Chelsea. Foto: Scanpix
Den tidligere dortmunder Pierre-Emerick Aubameyang lavede begge mål i den engelske pokalfinale og sikrede Arsenal titlen.
Annonce

London: To tidligere holdkammerater fra Borussia Dortmund stod for målene i den engelske pokalfinale, som Arsenal vandt 2-1 over Chelsea - uden tilskuere.

Den 31-årige angriber fra Gabon, Pierre-Emerick Aubameyang fremtvang selv det straffespark, som han udlignede til 1-1 på, og han lavede en smart dribling og afslutning, da han scorede sejrsmålet til 2-1.

AmerikanerenChristian  Pulisic havde bragt Chelsea foran 1-0 efter fem minutter, men han blev skadet et par minutter efter pausen og måtte udgå.

Arsenal var det bedste hold, og sejren var ekstra vigtig for Arsenal.

Siden 1994-95 har Arsenal været fast inventar i europæisk fodbold, men i år så det sort ud efter ottendepladsen i Premier League. Sejren i pokalfinalen redder Arsenal, der dermed er med i Europa League, mens Chelsea med fjerdepladsen er med i Champions League.

Mikel Arteta er den anden, der har vundet pokalen med Arsenal som spiller og manager. Den første var Gorge Graham.

Danske Andreas Christensen kom på banen efter 34 minutter, da Chelseas anfører Cesar Azpililicueta måtte udgå med en skade. Han lå på jorden efter en tackling, da Pierre-Emerick Aubameyang scorede sejrsmålet.

Chelsea fik Kovacic udvist for advarsel nummer to efter 73 minutter.

Der var store forventninger til de to franske angribere, Arsenals Alexandre Lacazette og Chelseas Olivier Giroud, der havde vundet pokalen tre gange med Arsenal og en gang med Chelsea, men de var nærmest usynlige.

Det var Pierre-Emerick Aubameyang, der styrede festen, og han sørgede for fuld retfærdighed for de 56 millioner pund, _Arsenal betalte for ham i januat 2018. Han lavede 22 mål i Premier League i den forløbne sæson.

Arsenals manager Mikel Arteta smed Mesut Özil på porten, da han nægtede at gå ned i løn på grund af coronaen, og han kommer ikke tilbage. Manageren gider ikke de ham mere, men Özil har kontrakt for næste sæson og agter at blive til en ugeløn på 350.000 pund.

Arsenal spiller Community Shield mod Liverpool 29. august.

Arsenals sejr betyder, at Tottenham skal ud i kvalifikationskampe til Europa League, og at Wolverhampton ikke kommer med i Europa denne gang.

Arsenal vandt pokalen for 14. gang og får syvende gang siden 2000, sidst de vandt var i 2017, dengang med den samme dommer og med de samme cifre 2-1 over Chelsea.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Annonce