Annonce
Brædstrup

Aflyst krimimesse trækker topforfattere til biblioteket: Leif Davidsen og Niels Krause-Kjær vil åbne op for godteposen

Forfatterne Leif Davidsen og Niels Krause-Kjær besøger Brædstrup Bibliotek, hvor de fortæller om deres forfatterskab og om spændingsromanen som genre. Foto: Nicky Bonne og Thomas Howalt Andersen
Årets Krimimesse på Fængslet er i år afløst af en krimidag på Horsens og Brædstrup Bibliotek med de danske krimiforfattere Leif Davidsen og Niels Krause-Kjær.
Annonce

Brædstrup: Det er ikke hverdagskost, at nogle af landets største krimiforfattere lægger vejen forbi Brædstrup. Det er ikke desto mindre, hvad der sker, når Brædstrup Bibliotek 26. september holder krimidag med de to store, danske krimiforfattere Leif Davidsen og Niels Krause-Kjær.

Besøget er kommet i stand, efter krimimessen i år blev aflyst på grund af covid-19 pandemien.

- Da krimimessen blev aflyst, kunne vi godt mærke, at det var et stort afsavn for os, men også for mange forfattere og læsere. Vi syntes, det kunne være sjovt at samle de forfattere, vi skulle have haft til krimimessen til en krimidag - ikke på Fængslet, men på bibliotekerne i stedet, siger Thomas Behrmann, formidler på Horsens Bibliotek.

Annonce

Spænding på menuen

Leif Davidsen er tidligere journalist og korrespondent i Rusland, og han har haft trofaste læsere af sine bøger, siden han debuterede i 1984 med bogen "Uhellige Alliancer". Med tiden har han slået sig fast som dansk krimi- og thrillerlitteraturs grand old man, og han er i år udkommet med bogen "Forræderens børn".


Vi ved af erfaringer, at de to herre har blazerjakken fuld af gode historier og anekdoter fra et liv med mange spændende oplevelser. Så de vil helt sikkert åbne for godteposen.

Thomas Behrmann, formidler Horsens Bibliotek


Niels Krause-Kjær er ligesom Leif Davidsen journalist og forfatter. Han har i en årrække været vært på DR P1-programmet "Krause på Tværs", og har bl.a. skrevet romanerne "Kongekabale", "Tilskueren" og "Mørkeland" samt bøger om politik og samfundsforhold.

Niels Krause-Kjær har været tilknyttet Berlingske Tidende som klummeskribent, og han har tidligere arbejdet som politisk kommentator, politisk rådgiver og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Han er i dag vært på Deadline på DR2.

- Tanken er, at det skal være en samtale mellem de to forfattere, hvor de skal tale om deres forfatterskab, men også omkring den politiske spændingsroman som genre, som de begge skriver indenfor, siger Thomas Behrmann.

Annonce

Stadig billetter at få

Selve samtalen varer en times tid, og her bliver der også mulighed for, at publikum kan spørge ind til de to krimiforfattere.

Foredraget på Brædstrup Bibliotek kan opleves lørdag 26. september fra klokken 14. På grund af corona-situationen er der kun 50 billetter til salg, men der er stadig billetter at få. Billetter á 25 kroner kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce