Annonce
Horsens

Aflyst i år: Nu er datoen klar for dyrskuejubilæum

149 dyrskuer er det blevet til i Horsens, og nu er datoen fundet for det 150. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter aflysningen af årets jubilæums-udgave af dyrskuet i Horsens er arrangørerne nu i gang med at forberede næste års skue.

Horsens: Det var en stor skuffelse for arrangørerne af Horsens Dyrskue & Madmarked, da det før påske blev meldt ud, at sommerens større forsamlinger ikke kunne gennemføres på grund af corona.

Men dyrskuet vender stærkt tilbage næste sommer, lover foreningen bag dyrskuet, Land & By Østjylland. Og nu foreligger en ny dato.

- Vi fejrer 150 år med dyrskue i Horsens 19. og 20. juni 2021, og vi lægger op til et brag af et dyrskue, lover formanden for skuet, Peter Søgaard Mortensen i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for at kunne melde ud, at dyrskuet stadig er i live. Vi var kede af at skulle aflyse, og det bliver en sommer, hvor noget vigtigt vil mangle. Men det er, som det er, og man kan sige, at det er vores del af indsatsen i kampen mod corona, konstaterer Peter Søgaard Mortensen.

Bestyrelsen for Foreningen Land & By Østjylland har netop holdt møde, hvor situationen blev drøftet og planerne lagt.

- Vi har set meget frem til årets dyrskue, netop fordi vi skulle fejre 150 års jubilæum. Det synes vi, virkelig er noget at fejre, for dyrskuet har alle dage været en vigtig begivenhed på egnen, både for landmænd og byfolk. Der har været nogle år, hvor dyrskuet af forskellige årsager blev aflyst, men vi ved, at det er nummer 150 i rækken, der skal holdes næste gang, og det glæder vi os rigtigt meget til, siger formanden.

Jeg er glad for at kunne melde ud, at dyrskuet stadig er i live.

Peter Søgaard Mortensen, formand

Annonce

Arbejdet ikke spildt

Han lægger ikke skjul på, at arrangørerne var kommet langt med planlægningen, og at det selvfølgelig har en økonomisk konsekvens, at dyrskuet nu ikke kan gennemføres i juni 2020.

- Der er lagt mange planer og forberedt spændende aktiviteter med udstillinger, shows og begivenheder, så folk kunne få en spændende dag på pladsen. Meget af dét, vi har planlagt, og som er i støbeskeen, drager vi nytte af til næste år, så det er jo ikke, fordi arbejdet er spildt, siger Peter Søgaard Mortensen.

Jubilæumsaktiviteterne og planerne bliver nu lagt i skuffen, men de er klar til igen at blive trukket frem.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce