Annonce
Horsens

Aflever dine gamle mursten på genbrugspladsen - kommunen kan bruge dem til nye byggerier

Genbrugspladsen i Horsens modtager nu overskydende byggematerialer, som kan genbruges i kommende kommunale byggerier. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I et nyt område på genbrugspladsen på Endelavevej kan horsensianerne nu aflevere brugte og overskydende byggematerialer. Planen er, at kommunen vil bruge dem i nye bæredygtige byggerier.

Horsens: Hvis du har byggematerialer i overskud, er der ingen grund til at kassere dem.

Gulvbrædder, mursten, køkkenskabe og andre ting, der er kommet i overskud, når enten private eller håndværkere er færdige med ombygninger, får fremover mulighed for at få nyt liv i kommunale byggerier i Horsens Kommune.

Kommunen har netop åbnet for et nyt tiltag - Det Grønne Hjørne - på genbrugspladsen på Endelavevej, hvor byggematerialer kan afleveres for at blive genbrugt i stedet for at blive kasseret.

Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

- I Horsens Kommune har vi meget fokus på, hvordan vi bevarer flest mulige ressourcer i omløb, så vi undgår, at gode materialer går tabt. I byrådet har vi for nylig vedtaget en meget ambitiøs strategi for cirkulær økonomi, og den sætter bl.a. retningen for, hvordan vi planlægger, bygger og køber ind, så vi bevarer ressourcer længst muligt. I den forbindelse skal vi selvfølgelig også have fokus på alle de typer af affald, vi enten kan genbruge eller genanvende og sørge for, at vi også i vores byggerier bliver bedre til at bygge bæredygtigt, siger Andreas Boesen (S), der er fungerende borgmester i Horsens Kommune.

Annonce

Materialer kan sælges på sigt

En del af materialerne kan faktisk blive genbrugt på genbrugspladsen, hvor et nyt multihus ved navn Stablen er undervejs. Efter planen skal det bygges af 65 procent genbrugte materialer.

Også på Brædstrup Genbrugsplads er en ny bygning undervejs, og her regner kommunen også med at kunne genbruge byggematerialer.

- Afhængig af, hvilke materialer vi får samlet ind, vil det være med til at forme de kommende nye bygninger. På sigt vil materialer, der bliver samlet ind ved Det Grønne Hjørne, også blive solgt i det genbrugsbyggemarked, der skal åbne i forbindelse med Stablen, siger Marie Lindberg Tefre, der er afdelingsleder i affald og genbrug i Horsens Kommune.

Hun er sikker på, at der nok skal blive afleveret masser af byggematerialer.

- Der er mange håndværkere, men også private, der f.eks. bygger om, der jævnligt afleverer overskydende materialer på genbrugspladsen, og dem vil vi selvfølgelig gerne give nyt liv, hvor det er muligt, siger hun.

Det Grønne Hjørne er placeret i beton- og stenområdet på genbrugspladsen på Endelavevej. Det ligger mellem genbrugspladsen og kompostområdet, og der vil være skilte, der guider på vej til området, ligesom der er lavet en lille informationscontainer, hvor man kan blive klogere på, hvad materialerne efterfølgende kan bruges til.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce