Annonce
Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

M-Comp flyttede for et par år siden fra Hedensted til Kometvej i Horsens, og her er dørene nu lukkede for gæster, der potentielt kan bære smitte med Coronavirus. Arkivfoto: Morten Pape
Det kan være risikabelt at tage på elektronik-messe i Nürnberg, mener man på Horsens-virksomheden M-Comp, som af frygt for corona-smitte har aflyst en messe-tur for fem ansatte. Virksomheden ønsker heller ikke besøg af andre, der har været på messen.

Horsens: Ønsker man at besøge elektronik-virksomheden M-Comp på Kometvej i Horsens, kræver det lige nu en adgangstilladelse - og ingen, som har opholdt sig i corona-virussens risikozoner, kan få adgang.

Det er konsekvensen af en besøgs-karantæne, som virksomheden netop har indført, og samtidig har Horsens-virksomheden netop afblæst en tur til Nürnberg for fem personer, som de kommende dage skulle deltage på elektronik-messen Embedded World 2020.

Messen er en årlig begivenhed med 1100-1200 udstillere, der står klar til at præsentere det ypperste og det nyeste elektronik, og den tiltrækker tusindvis af besøgende fra alle dele af verden.

- Alt, hvad der kan rende og kravle inden for elektronik-verdenen kommer, fortæller Lars Nordberg-Hansen, indehaver af M-Comp.

Han fortæller, at det er frygt for corona-virus, der nu har fået Horsens-virksomheden til at aflyse messe-besøget, hvor han og de ansatte skulle se på nyheder og møde virksomhedens leverandører.

- På baggrund af en ISO-certificering er vi forpligtet til - til enhver tid - at vurdere risici. Men forudsætningerne for, at vi kan vurdere risikoen, er at vi kan indse omfanget af risikoen. Det mener jeg ikke, vi kan efter de seneste dages udvikling, siger han.

Mens corona-virussen indtil for en uge siden var et asiatisk anliggende, er det nu også europæisk, al den stund at der er udbrud i Italien, som ingen ved hvor kommer fra, og britiske passagerer fra et krydstogtskib i Japan, der har været i isolation, har vist sig smittede, selvom de var testet virus-fri, inden de forlod skibet, forklarer Lars Nordberg-Hansen.

- Vi ved altså ikke, hvor længe man skal holde sig for sig selv, hvis man har været udsat for virus, og hvor længe der skal gå, før man er sikker på, at man er rask, og vi er kommet frem til, at vi ikke kan forsvare over for kunder og leverandører at udsætte os for smitterisiko, som vi kan risikere at bære videre til dem, fastslår han.

- Så selvom vi havde fly-billetter og hotel-værelser booket til fem personer, blev det åbenlyst for os, at vi ikke skal afsted nogen af os.

Annonce
Chrestine Nordberg-Hansen er direktør i firmaet, og hendes mand, Lars Nordberg-Hansen, har ansvaret for salg, udvikling og det tekniske "nørderi," som hun siger. Arkivfoto: Morten Pape

Messe-gæster lukkes ikke ind på Kometvej

M-Comp er en handels- og ingeniørvirksomhed, som indkøber elektronik-dele ude i verden, og på domicilet på Kometvej i Horsens, hvor der er 10 ansatte, sættes delene sammen til forskellige apparater, blandt andet terminaler til fødevarebranchen.

Når virksomheden nu skærper kravene til adgang inden for dørene, er det på baggrund af en risiko-vurdering i kølvandet på Nürnberg-messen, forklarer Lars Nordberg-Hansen.

- Det hjælper jo ikke meget, at vi selv holder os væk fra messen, hvis vi i næste uge åbner dørene for kunder og leverandører, som har gået rundt på messen og potentielt kan være smittebærere.

Lars Nordberg-Hansen handler med mange fødevarevirksomheder, og i den branche er besøgs-karantæner ikke et sjældent fænomen.

- Hvis du besøger Danish Crown, skal du også skrive under på, at du ikke har været i en svinestald de seneste uger eller på anden måde udsat dig for risiko for smitte med svinepest. Nu skal vores besøgende skrive under på, at de ikke har været i Nürnberg eller andre områder, hvor man kan være udsat for smitte. Vi kan jo ikke tage temperatur på folk, så dette er måden, vi kan sikre os på, forklarer indehaveren, som ikke bliver overrasket, hvis flere større danske virksomheder nu også indfører besøgs-karantæne i de tilfælde, hvor Corona-kontakt kan være på tale.

Flere bliver væk

Lars Nordberg-Hansen forudser, at nogle kan se det som lidt drastiske skridt at tage, når virksomheden dropper messen og indfører besøgs-karantæne på Horsens-virksomheden.

- Men når vi ikke kan overskue risikoen bedre, end vi kan lige nu, er vi nødt til at handle. Vi ønsker at sende et tydeligt signal til vores kunder - som er dem, vi lever af - om at vi ikke udsætter dem for fare ved at udsætte os selv for smittefare, siger han.

Han er samtidig overbevist om, at M-Comp ikke er den eneste virksomhed, der holder sig fra messen i år.

- Jeg vil tro, at der bliver tale om en halvering af besøgstallet, måske bliver det kun en fjerdedel. Og på udstiller-niveau vurderer jeg, at der er 20-30 procent, der ikke kommer, selvom de har booket stand. Jeg ved helt konkret, at der bliver en hal mindre med stande.

- Nul risiko er rettidig omhu, fastslår Lars Nordberg-Hansen, som nu er ved at fylde kalenderen med tele-konferencer med nogle af de leverandører, han skulle have mødt på messen.

M-Comp indkøber elektronik-dele, som på virksomheden i Horsens sættes sammen til blandt andet fødevareterminaler. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce