Annonce
Horsens

Advokaterne skal denne uge svare på spørgsmål om et aflyst fly og en søn, der ikke skal arve for meget

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Jeg har været ude at rejse med min familie sidste år. Vores fly var først forsinket i otte timer, og det blev efterfølgende aflyst. Flyselskabet påstod, at der var tale om tekniske problemer ved flyet. Kan jeg få dækket de udgifter, jeg har haft i forbindelse med aflysningen?

Svar

Hvis dine flyafgange bliver aflyst, er du ikke uden rettigheder. Der er nemlig vedtaget nogle EU-regler, der giver en øget beskyttelse til privatpersoner, der rejser. I visse situationer kan du få både pengene tilbage og yderligere kompensation for besværet.

Annonce

Der er dog nogle betingelser, der skal være opfyldt, før du kan søge kompensation. Den vigtigste betingelse er, at flyrejsen skal foregå i såkaldt ”EU-luftrum”, dvs. flyrejsen skal have afrejse og hjemrejse i EU-lande.

Kompensationen kan variere meget alt efter, hvor meget dit fly er forsinket, eller om der aflyses kort tid før din afgang. For at sikre dine rettigheder, er det vigtigt, at du bl.a. kan dokumentere udgifter, du har afholdt.

Min utilfredse søn

Jeg er blevet særdeles utilfreds med min søn og de valg, han har taget i livet. Senest har han ytret stor utilfredshed over for det ægteskab, jeg har indgået efter skilsmissen fra min tidligere ægtefælle og min søns mor.

I den forbindelse er snakken faldet på noget så betændt som arv, hvor min søn har gjort det klart, at han ikke vil være med til, at min nye hustru sidder i uskiftet bo.

Hvordan er jeg og min nye hustru stillet? Kan jeg eventuelt nægte min søn arv, hvis ikke han indvilliger i, at min nye kone sidder i uskiftet bo.

Svar

Inden for arveretten skelnes der mellem særbørn og fællesbørn. Det er alene fællesbørn, der er forpligtet til at anerkende et uskiftet bo.

Før din nye ægtefælle kan sidde i uskiftet bo, vil det kræve din søns samtykke, idet han er særbarn efter dig, og han har ret til at kræve sin arv udredt i tilfælde af din død, hvilket forudsætter et skifte.

Mange tror fejlagtigt, at samtykke først kan indhentes efter et dødsfald. Du har imidlertid mulighed for allerede nu at indhente et forhåndssamtykke fra din søn, hvor han erklærer at være indforstået med, at din nye ægtefælle kan sidde i uskiftet bo.

Du kan ikke gøre din søn arveløs, idet han er din livsarving til dig, men du kan ved at oprette et testamente begrænse arven i væsentlig omfang.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce