Annonce
Brevkasse

Advokat: Sørg for at oplyse reelle ejere til Erhvervsstyrelsen

Foto: Colourbox

Hej brevkasse. Min søster og jeg ejer i fællesskab en butik, der sælger håndlavet kvindetøj. Vi driver butikken i et ApS. Vi har fået breve fra Erhvervsstyrelsen om, at vi i virksomheden skulle registrere, hvem der var den reelle ejer i virksomheden.

Vi har haft lidt travlt i butikken, og vi har derfor ikke lige fået gjort noget ved det. Nu har Erhvervsstyrelsen sendt os et nyt brev om, at hvis vi ikke registrerer de reelle ejere, så vil vores ApS blive tvangsopløst. Kan det være rigtigt?

Annonce

Svar

Siden maj 2017 har danske virksomheder haft en pligt til at registrere, hvem den reelle ejer i virksomheden er. Reglerne er blevet indført for at styrke en indsats mod hvidvask og finansiering af terrorisme og hermed sikre en øget gennemsigtighed i ejerforhold inden for erhvervsområdet.

Derfor har Erhvervsstyrelsen sendt jer flere brev for at få jer til at registrere jeres reelle ejere.

En reel ejer er en fysisk person, der direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer en tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne i en virksomhed, eller som udøver kontrol ved hjælp af andre midler. En tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne vil som udgangspunkt svare til, at man ejer eller kontrollerer mere end 25 procent af virksomheden.

Hvis en virksomhed ikke får registreret deres reelle ejere, så har Erhvervsstyrelsen siden juli 2018 haft mulighed for at tvangsopløse en virksomhed.

I det nye brev, som I har modtaget, får I en frist på fire uger til at registrere jeres reelle ejere i virksomheden. Hvis I ikke får gjort dette inden for fristen, vil Erhvervsstyrelsen sende jeres virksomhed til tvangsopløsning hos skifteretten.

En tvangsopløsning betyder, at jeres virksomhed vil blive opløst, og jeres selskab vil derefter ikke eksistere mere.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kilder: Metoo-sag fra SønderjyskE kostede Haysen jobbet i AGF

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce