Annonce
Brevkasse

Advokat: Sørg for at oplyse reelle ejere til Erhvervsstyrelsen

Foto: Colourbox

Hej brevkasse. Min søster og jeg ejer i fællesskab en butik, der sælger håndlavet kvindetøj. Vi driver butikken i et ApS. Vi har fået breve fra Erhvervsstyrelsen om, at vi i virksomheden skulle registrere, hvem der var den reelle ejer i virksomheden.

Vi har haft lidt travlt i butikken, og vi har derfor ikke lige fået gjort noget ved det. Nu har Erhvervsstyrelsen sendt os et nyt brev om, at hvis vi ikke registrerer de reelle ejere, så vil vores ApS blive tvangsopløst. Kan det være rigtigt?

Svar

Siden maj 2017 har danske virksomheder haft en pligt til at registrere, hvem den reelle ejer i virksomheden er. Reglerne er blevet indført for at styrke en indsats mod hvidvask og finansiering af terrorisme og hermed sikre en øget gennemsigtighed i ejerforhold inden for erhvervsområdet.

Derfor har Erhvervsstyrelsen sendt jer flere brev for at få jer til at registrere jeres reelle ejere.

En reel ejer er en fysisk person, der direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer en tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne i en virksomhed, eller som udøver kontrol ved hjælp af andre midler. En tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne vil som udgangspunkt svare til, at man ejer eller kontrollerer mere end 25 procent af virksomheden.

Hvis en virksomhed ikke får registreret deres reelle ejere, så har Erhvervsstyrelsen siden juli 2018 haft mulighed for at tvangsopløse en virksomhed.

I det nye brev, som I har modtaget, får I en frist på fire uger til at registrere jeres reelle ejere i virksomheden. Hvis I ikke får gjort dette inden for fristen, vil Erhvervsstyrelsen sende jeres virksomhed til tvangsopløsning hos skifteretten.

En tvangsopløsning betyder, at jeres virksomhed vil blive opløst, og jeres selskab vil derefter ikke eksistere mere.

Annonce

Mest læste

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Seneste plus

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce