Annonce
Erhverv

Advokat-komet siger farvel til partner-firkløver i LRP og tager 10 andre med sig

Peter Agentoft Nielsen, der før var en af fire partnere hos LRP i Løvenørnsgade, har startet Agentoft Advokater i Horsens Hus. Med sig har han taget en halv snes medarbejdere, der har fokus på den erhvervsmæssige del af juraen. Kunst på væggene, her boksehandsker i kalveskind, inspirerer ham og motiver med videre må gerne gå lige til kanten - bare de er professionelt lavet. Foto: Michael Svenningsen
Peter Agentoft Nielsen har stiftet Agentoft Advokater i Horsens Hus. Med sig fra LRP i Løvenørnsgade har han taget en halv snes medarbejdere, og satsningen er klar: Det handler om erhvervsret.

Horsens: I 10 år har han været partner i byens største advokathuse som Sundhuset og senest LRP. Nu har Peter Agentoft Nielsen startet sit eget firma i Horsens Hus, og med sig har han taget en halv snes kolleger.

Da vi er på besøg i hjørnekontoret på 7. sal - og ja, udsigten er betagende - må han lige gå et øjeblik, fordi en elektriker kommer forbi. Et godt bevis på, at Peter Agentoft Nielsen og resten af teamet stadig er ved at finde sig til rette i nye omgivelser. Officiel startdato var 1. april.

Fokus er der ikke tvivl om: erhvervsret. Kunderne er små, mellemstore og store virksomheder - om det er en eller to mand i et ejerledet firma, en af områdets mastodonter med flere hundrede ansatte eller alt derimellem.

Annonce

Peter Agentoft Nielsen var frem til 31. marts ordførende partner i LRP og på femte år del af ejerkredsen. Hvorfor så sige farvel?

- Overskriften må være, at vi ikke ville det samme, og vi ville det ikke i samme tempo. Det har været så pæn en exit, som det kunne blive, siger Peter Agentoft Nielsen.

Ja, der har været uenighed om den fremtidige kurs, men det er en aftale mellem parterne, at der ses fremad.

Ingen medarbejdere er landet mellem to stole, lyder det. Teamet, der er rejst med Peter Agentoft Nielsen, var i forvejen rekrutteret af netop ham i LRP-tiden, og de pågældende medarbejdere hørte ifølge deres chef naturligt hjemme på den isflage, der har revet sig løs og nu har sagt farvel til Løvenørnsgade.

Lynkarriere som partner

Med sine 40 år er Peter Agentoft Nielsen naturstridigt ung, når man tænker på, at han har 10 års erfaring som partner bag sig.

- Jeg har 14 års anciennitet i byen, jeg har basen, og jeg har en idé om, hvad der er brug for. Jeg tror på mere specialisering, og jeg vil være et stærkt erhvervskontor, siger han.

Peter Agentoft Nielsen har taget sin kundeportefølje med sig, hvilket dækker over cirka 300 kunder og en årlig omsætning på op mod 10 millioner kroner.


En erhvervsleder ved godt, at der er en risiko ved at trække vejret og drive forretning. Jeg vil gerne, at vi er en sparringspartner.

Peter Agentoft Nielsen


- Nu er der én ejer, der sætter retningen godt støttet af de andre, der er her. Dna'et er hastighed, løsninger og kommerciel tankevirksomhed. Løsningen og retningen er vigtigere end teorien. Jeg har endnu til gode at opleve en direktør, der gerne vil have en juridisk manuduktion (belæring, red.). De vil gerne ha' konklusionen først, og så kan de - hvis de har god tid - læse mere bagefter.

Kunderne vil han ikke sætte navn på, da de ikke er varslet om at blive nævnt på tryk, men porteføljen tæller blandt andet virksomheder inden for produktion, byggeri og anlæg, handel, it, lager og logistik samt rådgivning. Det østjyske område har exceptionelt mange ejerledede virksomheder, og folkene bag kan såmænd også få hjælp, hvis det handler om et testamente, et salg af et sommerhus eller en ægtepagt.

- Men jeg skal ikke ud at slås med andre om, hvem der kan lave en bolighandel til spotpris, siger Peter Agentoft Nielsen.

Annonce

Vil gerne sætte sig selv på spil

Den lokale advokat vil gerne bryde med dogmet om, at advokater er formelle, langsomme og kommunikerer på en måde, der er svær at forstå - for derefter at udskrive en stor regning.

- Ingen af mine kunder efterspørger det. De vil have løsninger - helst hurtigt og de rigtige. Min oplevelse er også, at mange advokater gerne vil fortælle kunden: Du har de og de muligheder, og så kan du selv sige a eller b. Jeg vil gerne skubbe i en retning og sige: Jeg synes sådan og sådan.

Alle medarbejdere i Agentoft Advokater har en fortid hos LRP. Her ses Jens Wilhelm Gaardsøe, der er advokatfuldmægtig og bliver advokat til september. Stående er det trainee Stine Kristoffersen, der bliver advokatfuldmægtig til september. Foto: Michael Svenningsen

En advokat må altså gerne sætte sig selv på spil:

- En erhvervsleder ved godt, at der er en risiko ved at trække vejret og drive forretning. Jeg vil gerne, at vi er en sparringspartner.

Peter Agentoft Nielsen ser tilbage på en håndfuld år i LRP, hvor man fordoblede forretningen målt på mandskab. Der var cirka 60 ansatte, da han og ni kolleger sagde farvel. Kontoret dækkede stort set alle tænkelige områder inden for juraen.

Annonce

Pludselig gik det hurtigt

Peter Agentoft Nielsen havde ingen masterplan, der bød ham at gå solo, og han slår fast, at han har været loyal i LRP lige til det sidste - også da han ansatte ønskekandidaten til stillingen som HR-chef kort før sit stop. Da det først stod klart, at en skilsmisse var eneste farbare vej, gik det stærkt. Den udløsende faktor kom i uge 6, og fredag i uge 8 var beslutningen en realitet. At flytningen så allerede er effektueret, er klassisk for ham:

- Ingen i den gamle partnerkreds regnede med 1. april. Jeg elsker, at når vi skal fra a til b, jamen, så gør vi det - hurtigt.

Økonomisk var der ikke bindinger, der vanskeliggjorde et skifte. I gamle dage kunne en advokat betale flere millioner for at komme ind i en virksomhed - for del i den goodwill, der lå i et hæderkronet firma - men tiderne har ændret sig.

Annonce

Nej tak til klausuler

Peter Agentoft Nielsen bruger betegnelserne "arbejdsfællesskab" og en "timeforretning" om nutidens advokatkontorer. Han er ikke bundet af konkurrence- og kundeklausuler og kommer heller ikke til at blive det.

- Nej, det giver ikke mening.

Han erkender, at pengene lige nu "løber den ene vej", altså at det koster at investere i medarbejdere, inventar, lokaler, kunst til væggene og en ny kaffemaskine, men når hele kundeporteføljen følger med, er det groft sagt bare at trække ledningen ud af stikket det ene sted og sætte den i på en ny adresse.

Agentoft Advokater

Startede 1. april og har hjemme på 7. sal i Horsens Hus.

Firmaet beskæftiger sig overvejende med følgende forhold:

  • Selskabsret
  • Rådgivning inden for køb og salg af virksomheder
  • Generationsskifte
  • Speciale i ejerledede virksomheder
  • Kommercielle kontrakter
  • Fast ejendom (erhverv)
  • Entreprise- og udbudsret
  • Fonde
  • Retssager/voldgift

- Mange siger: Nu er du blevet rigtig selvstændig. Det har jeg nu været i 10 år, men det tænder da en indre ild at skabe noget nyt og få det op at stå. Jeg ville have haft ondt i maven, hvis kunderne havde sagt, at de ikke ville med, men de samtaler har jeg ikke haft nogen af.

- Jeg havde aldrig gjort det her uden en kundeportefølje. Skulle man starte fra ingenting og betale løn til 10, skulle man godt nok have en stor børneopsparing, siger han med et grin.

Annonce

- Jeg kan finde ud af det her

Peter Agentoft Nielsen er overvældet over de positive reaktioner på Facebook og LinkedIn efter meldingen om skiftet.

- Jeg blev partner som 31-årig, og jeg ved, at jeg kan finde ud af det her. Erhvervslivet efterspørger det, vi laver. Her bliver det nemmere at være tro mod det, jeg er god til, siger han med henvisning til, at samme person umuligt kan være skarp på både strafferet, testamenter, skøder, erhverv, ægtepagter og så videre.

Peter Agentoft Nielsen har et brag af en udsigt fra 7. sal. - Det kan alligevel noget at bo oppe i luften. Flere, der har været her, har sagt: Jeg kan se hjem. Fra andre steder i kontoret kan man se ud over sydbyen, forklarer Peter Agentoft Nielsen. Foto: Michael Svenningsen

Størrelsen på et advokatfirma betyder noget, blandt andet for rekruttering, men Peter Agentoft Nielsen er klar i mælet om det:

- Jeg vil hellere være den stærkeste, og så vil jeg gerne være alternativet til dem, der tager 4000-5000 kroner i timen i store huse i Aarhus eller andre større byer.

Annonce

Endnu en kommer 1. maj

Lige nu tæller staben 10 inklusive ham selv. 1. maj støder endnu en til, og så må tiden vise, om der for eksempel kommer flere partnere til. Lige nu er der ikke planer i den retning.

En forkromet forretningsplan får man ikke ud af ham:

- Jeg ved godt, at der er en anden skrøbelighed her. Hvis to ansatte rejser, er det næsten 20 procent af virksomheden, der er væk. Det regner jeg nu heller ikke med, selv om vi er i en branche, hvor der sker mange forskellige ting. Tænker jeg fem år tilbage, er det helt vildt, hvad der er sket, og går jeg 10 år tilbage, kan jeg næsten ikke huske det. Beder du mig tænke fem år frem, siger jeg: Tiden vil vise det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce