Annonce
Horsens

Addie fra Melbourne: Da det var værst, måtte vi kun gå ud én time om dagen...

Addie De Nittis med sin familie, da den var hjemme i julen forrige år - i øvrigt for første gang i 13 år. I baggrunden er det Addies mand John og foran ham er sønnen Michael på 14 år, Marco på 12 år og Daniel, der er ni år. Til  venstre er det Addie De Nittis.  Privatfoto
Melbourne og staten Victoria i Australien blev lukket massivt ned, da anden bølge af corona ramte i sommer. Den strengeste lockdown i verden, fortæller horsensianske Addie De Nittis fra Melbourne.
Annonce

Melbourne: - Jeg håber, at min historie kan motivere danskerne til at følge reglerne, for det er for alles bedste. Hernede har det været meget strikst, men det er jeg glad for. Det har betydet, at vi er kommet oven på hurtigt, selvom det har været hårdt, og vi har skullet forholde os til meget.

Ordene kommer fra 44-årige Addie De Nittis, der bor i Melbourne, Australien, med sin mand og deres tre sønner.


I 16 uger levede vi under utroligt strikse forhold. Vi måtte kun forlade vores hjem en time om dagen og kun bevæge os maks fem km fra vores hjem. Vi måtte ikke besøge folk eller have omgang med andre mennesker...

Addie De Nittis


I marts 2020 blev Australien ramt af den første bølge af corona. Landet blev lukket ned og kom ovenpå relativt hurtigt.

Men i juni ramte en ny kæmpe bølge af corona i Melbourne, og staten Victoria kom under den strengeste lockdown i verden.

Annonce

Kun gå fem km fra hjemmet

- I 16 uger levede vi under utroligt strikse forhold. Vi måtte kun  forlade vores hjem en time om dagen og kun bevæge os maks fem km fra vores hjem. Vi måtte ikke besøge folk eller have omgang med andre mennesker, med mindre det var nødhjælp, og vi skulle bære mundbind både inde og ude. De fleste butikker og job blev lukket helt ned, og der har været hjemmeskoling i syv måneder, fortæller Addie De Nittis.

Eksil-horsensianere i en coronatid - sådan gjorde vi

Ideen til at tale med eksil-horsensianere opstod på et redaktionsmøde, da vi - over teams naturligvis - drøftede nye vinkler på corona-situationen.

For ét er, at vi hænger med skuffen herhjemme nu, da samfundet er mere eller mindre lukket ned. Men hvordan mon det er at bo i udlandet - langt væk fra familien - med de afsavn og bekymringer, det kan føre med sig?

Vi lagde en eftersøgning efter horsensianere i udlandet på Facebook og er blevet blæst bagover af den massive interesse, der har været for at være med.

Vi er blevet kontaktet af folk fra England, Malta, USA, Sverige, Portugal, Italien, Holland, Australien, Canada, Ukraine og New Zealand. For blot at nævne nogle af landene.

Tusind tak for interessen og lysten til at bidrage. Det har været fantastisk at mærke interessen og engagementet for at være med.

- Det var hårdt at leve på den  måde, men også utrolig effektivt. Vi gik fra 725 dagligt smittede til ingen smittede på 16 uger. Så da vi nåede jul, kunne vi alle fejre jul sammen under forholdsvis normale vilkår. Nu har vi det heldigvis rimeligt frit, og vi nyder at kunne handle og tage i biografen igen. Vi værdsætter virkelig vores frihed, men passer også ekstra meget på og sørge for at følge retningslinjerne for at være sikre på, at vi forbliver på det nuværende niveau.

Annonce

Engelsk mutation konstateret

Da avisen talte med Addie De Nittis fredag morgen, fortalte hun, at den engelske corona mutation netop er konstateret i byen Brisbane.

- Så Brisbane er blevet lukket ned i tre dage, og hele landet står på stand by til evt. at lukke ned igen. Lige nu virker det til, at alt er under kontrol, men det kan hurtigt vende, siger  Addie De Nittis, der har hyppig kontakt med familien fra Horsens.

- Jeg føler mig hjælpeløs i forhold til min familie. Det værste er, at jeg ikke ved, hvornår jeg ser dem igen. Indtil videre er det 12 måneder siden, vi sidst sås. Mine forældre har guldbryllup i februar, men selvom festen er skubbet til juli, kan vi ikke være med. Der kommer til at gå rigtig lang tid, før vi ser hinanden igen desværre. Men vi tager en dag ad gangen og fokuserer på de gode ting, vi har.

Addie De Nittis

44 år og stammer fra Horsens.

Har boet i Australien i knap 20 år, er gift med John, som hun mødte, da hun for 25 år siden drog ud i verden. Sammen har parret tre sønner.

Arbejder til daglig som personlig træner og fitnessinstruktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med i indsættelsen: Kamala Harris taget i ed

Horsens

Bekymret SF'er om muligt svigt på børne- og familieområdet: Byrådet skal orienteres

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Horsens

Medarbejder skal for retten - og indtil da afviser Vejles politikere at grave videre i Sofie-sagen

Horsens

Onsdagens coronatal i Horsens Kommune: En ud af 200 blev testet positiv det seneste døgn

Annonce