Annonce
Kultur

Actionklassiker gav dem navnet - nu skal en tretrinsraket sikre dem et publikum herhjemme og i det store udland

Diplomatic Immunity er en ny trio fra Aarhus med masser af energi. 29. januar skyder de første del af deres tretrinsraket af. Foto: Kristian Rosengaard Nielsen
Diplomatic Immunity fra Aarhus har valgt at gå single-vejen for at få brændt deres navn og musik ind i danskernes hukommelse. Første single udkommer 29. januar.
Annonce

AARHUS: Diplomatic Immunity.

De fleste vil tænke på den klassiske amerikanske actionfilm Dødbringende våben 2 med makkerparret Martin Riggs og Roger Murtaugh, når de hører de to ord sat sammen.

Skurken i filmen dækker sig nemlig under den diplomatisk immunitet lige indtil afslutningen, hvor Murtaugh ophæver den med et skud til panden.

Diplomatic Immunity skulle i fremtiden ikke bare sende tankerne hen på den gamle klassiker i actiongenren.

Et århusiansk rockband forsøger nemlig at sparke en karriere i gang under det samme navn, som naturligvis er taget fra førnævnte film.

Fakta

Diplomatic Immunity stammer fra Aarhus og blev dannet af de tre barndomskammerater i 2016.

Bandet består af Jeppe Ulrichsen(sang og guitar), Magnus Bersang(trommer) og Emil Kristensen(bass)

Navnet stammer fra den gamle actionklassiker Dødbringende våben 2.

Gruppen udsender 29. januar den første af tre singler, som de indspillede i 2020. Singlerne bliver udsendt med to måneders mellemrum.

Gruppen udsender 29. januar den første single i deres tretrinsraket, som over det næste halve år skal forsøge at banke trioens evne til at skrive melodisk og fandenivoldsk rockmusik fast.

Første skud hedder "Take Me Away" og handler ganske simpelt om evnen til at søge sin drøm og ikke mindst knokle en vis legemsdel ud af bukserne for at nå den.

- Vi har valgt at gå singlevejen, fordi den virker som den mest rigtige for os, indtil vi har et selskab i ryggen. Vi vil rigtigt gerne booste hvert eneste nummer og forsøge at holde et flow i udgivelserne, så vi hele tiden kan minde lytterne og branchen om vores eksistens, fortæller sanger og guitarist Jeppe Ulrichsen.

Annonce

Opvarmning for britiske legender

Bandet indspillede i slutningen af sidste år tre sange, som over det næste stykke tid vil blive sendt på gaden.

Diplomatic Immunity blev dannet tilbage i 2016, men det var for alvor i 2019, at tingene begyndte at gå i den rigtige vej for den energifyldte trio fra Aarhus. Her spillede de en del koncerter rundt omkring i det danske land og sluttede det hele af med at varme op for den engelske gruppe Black Star Riders, der i sin tid blev dannet af den gamle Thin Lizzy-guitarist Scott Gorham.

Opvarmningstjansen for det engelske band på spillestedet Tobakken i Esbjerg sparkede for alvor til kendskabet af århusianerne, som havde håbet på, at de 2020 i endnu større grad kunne få deres musik udover scenekanten.

Sådan gik det dog ikke.

- Vi havde talt med nogle folk i branchen, men de trak sig lidt igen, da coronaen kom. Det er lidt svært med os, fordi vi befinder os et sted mellem to genrer. Vi er ikke tunge nok til heavy publikummet, men vi er også for hårde til det poppede publikum. Vi spiller kompromisløs rockmusik med fokus på den gode melodi, siger Jeppe Ulrichsen.

- Derfor besluttede vi os bare for at lægge en base selv og få skabt en god pakke, som vi selv kan føre frem, fortæller sangeren.

Annonce

Positiv vinkel på corona

Gruppen, der nævner Rolling Stones, Nirvana og Black Sabbath som inspiration, havde udsigt til at spille 28 koncerter på de britiske øer i maj og juni i år, men i takt med, at coronapandemien fortsat holder verden i en spændetrøje, så har gruppen indstillet sig på, at det nok ikke bliver til noget i denne omgang. I stedet har de holdt fast i den kreative åre, som de ramte i øvelokalet sidste år.

Diplomatic Immunity består af Magnus Bersang, Jeppe Ulrichsen og Emil Kristensen. Foto: Kristian Rosengaard Nielsen

- Det kan godt have en deprimerende effekt at se tingene forsvinde, men vi har valgt at se det hele fra en positiv vinkel og få banket en masse materiale af. Vi slog hul på en kreativ åre sidste år og den bliver vi ved med at skrive ud fra, siger forsangeren.


Det kan godt have en deprimerende effekt at se tingene forsvinde, men vi har valgt at se det hele fra en positiv vinkel og få banket en masse materiale af. Vi slog hul på en kreativ åre sidste år og den bliver vi ved med at skrive ud fra

Jeppe Ulrichsen


Annonce

Vi vil have et publikum

Den kommende single "Take Me Away" er et godt eksempel på det, som Diplomatic Immunity gerne vil kendes for. Det er en sang, der blev skrevet på stedet i øvelokalet, optaget på mobiltelefonen og efterfølgende forfinet og givet et godt melodisk hook, så man kan huske de tre gutter.

En sang, der på bedst vis klæber sig til hjernebarken og holder sig fast.

- Vi er først og fremmest et liveband. Vi har så sindssygt meget energi, som vi gerne vil af med. Vi skulle lige finde hinanden først, fordi vi tidligere ikke har været vant til at spille i et tremandsband. Jeg var selv vant til bare at synge og slå en enkelt akkord i omkvædene, så det var lidt en omvæltning at skulle spille og synge hele tiden, griner Jeppe Ulrichsen.

- Vi har holdt os for øje, at vi skulle sørge for at holde produktiviteten i vejret og få skrevet nogle sange. For os handler det om at få fat på et publikum, får vi det, så skal vi nok stjæle dem. Vi vil gerne vise, at der er et nyt og energifyldt rockband i Aarhus.

29. januar kan du få den første smag på hvad Danmarks nye rockdarlings kan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce