Annonce
AC Horsens

AC-træner jubler: Maratonløb og systemskifte giver bonus

Jens Berthel Askou fik den første sejr i Superligaen som cheftræner i AC Horsens. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jens Berthel Askou glæder sig over, at AC Horsens er ved at have genskabt et mentalt stærkt hold, der kan være med i Superligaen.

Horsens: - Det er let at sige her bagefter, men sejren over AaB fortæller alt om den kultur, vi er ved bygge i Horsens. Den måde spillerne rejste sig på efter AaB's udligning, viser alt om, hvor meget de tror på sig selv og hinanden.

Jens Berthel Askou havde armene oppe over hovedet efter 2-1 sejren over AaB. Det holdt hårdt med AaB's udligning i det 90. minut og et sejrsmål af Nicolai Brock-Madsen i de 95. minut.

- Jeg nåede at få ondt af spillerne efter AaB's udligning. Vi havde i den grad fortjent at vinde kampen, og så var det dejligt at se, at de blev ved til de sidste sekunder af kampen, sagde cheftræneren.

AaB fik kun lov til at sætte spillet i gang igen efter målet til 2-1.

Annonce

En forløsning

- Sejren var en forløsning. Nu har vi spillet tre-fire gode kampe. Vi sætter ikke 1000 afleveringer sammen, men det er banerne heller ikke til. Vi spillede direkte mod AaB, og så havde vi endelig en smule medvind, da det hele skulle afgøres, sagde Jens Berthel Askou.

AaB forsøgte at spille bolden rundt, men ofte blev holdet fanget i AC Horsens' presspil. Jens Berthel Askous skifte til 3-5-2 kom virkelig til sin ret med to store præstationer af de to wingbacks Jacob Buus og Nikolas Dyhr.

- Nu får vi at se, hvad systemet kan med de spillere, vi har i AC Horsens. Jeg har fået alt det, jeg har håbet på med skiftet. Vi har tre stoppere plus vores wingbacks, der stort set ikke giver chancer væk. Der er områder, hvor modstanderne får plads i systemet, men det lever vi med, sagde Jens Berthel Askou.

Oven i fik han med kampen mod AaB også to angribere, der kunne lave mål.

- Og så har jeg nogle midtbanespillere, der løber et maraton i hver kamp. Det gør en stor forskel.


Og så har jeg nogle midtbanespillere, der løber et maraton i hver kamp. Det gør en stor forskel

Jens Berthel Askou


Annonce

Nymann sat på bænken

Jens Berthel Askou havde sat Peter Nymann på bænken til opgøret. Det var en god disposition med Jacob Buus' præstation in mente.

- Vi slider hårdt på spillerne i øjeblikket, så det handler om at have friske kræfter. Det kan godt være, at Jacob Buus starter ude næste gang. Det kommer helt an på, hvordan spillerne har det, sagde Jens Berthel Askou.

Han har i de seneste kampe skiftet mere ud og har gjort det tidligere kampen for at få udnyttet muligheden med fem udskiftere.

- Det er klart, at når spillerne bruger så mange kræfter, er der risiko for, at nogen løber tør lidt tidligere end normalt blandt andet også fordi, banerne er så tunge i øjeblikket, sagde Jens Berthel Askou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce