Annonce
AC Horsens

AC's norske profil: Lokalopgør er hverdag

Sivert Heltne Nilsen fik sin første sejr som AC Horsens-spiller, da FC Nordsjælland belv besejret. Nu ser han frem til det første lokalopgør mod Vejle Boldklub. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Sivert Heltne Nilsen har hurtigt fundet sig til rette i AC Horsens.

Horsens: Sivert Heltne Nilsen deltager på fredag i sit første lokalopgør mellem AC Horsens og Vejle Boldklub. Sådan vil det være for stort set alle spillerne på de to hold, men den norske midtbaneprofil er godt klar over betydningen af kampen, og han er vant til den slags kampe fra Norge.

- Jeg kan mærke på alle, at vi er ved at bygge os selv op til en vigtig kamp. Jeg kan mærke i vores administration og hos vores supportere, at det er en kamp, som betyder noget for byen, siger Sivert Heltne Nilsen.

Han ser også frem til at spille foran et stort publikum på Casa Arena Horsens.

- Vi ændrer ikke vores planer eller forberedelser, fordi vi skal spille et pokalopgør, men der bliver mere støj på stadion, og det er altid sjovt at spille foran mange mennesker. Bare det, at 200 af vores fans havde taget turen til Farum i søndags betød noget. Det var som at være på hjemmebane, og det var jo min første sejr med AC Horsens, siger Sivert Heltne Nilsen om kampen i Farum, hvor antallet af tilskuere til hjemmekampene foreløbig er lavest i superligaen i denne sæson.

I Norge er de fysiske afstande væsentligt større end i Danmark, men det udelukker ikke lokalopgør og arvefjendeopgør.

- Jeg har spillet masser af den type kampe. I Norge vil alle slå Brann. I Vestland har vi også flere lokalopgør, og så er der også noget særligt, når Oslo og Bergen mødes, siger Sivert Heltne Nilsen.

Annonce

Forskellen på dansk og norsk

Han er ved at finde sig til rette i AC Horsens og i Superligaen.

- Den største forskel på dansk og norsk fodbold er, at der i Superligaen er mere possesion-fodbold. I Norge er der flere dueller, og det minder nok mere om Championship-rækken i England. Niveaumæssigt er der ikke stor forskel. Du kan også se, at norske, svenske og danske hold slår hinanden indbyrdes, siger Sivert Heltne Nilsen.

Spillestilen i AC Horsens er også ved at komme ind under huden.

- Jeg vidste jo, hvad jeg gik ind til, så der har ikke været nogen overraskelser. I Brann spillede vi 4-3-3, men jeg har også spillet med to centrale midtbanespillere, som vi har gjort i de to seneste kampe, siger nordmanden.

Han har skullet bruge tid på at finde sammen med Bjarke Jacobsen og de to midterforsvarere Mathias Nielsen og Søren Reese.

- Jeg er afhængig af gode relationer. I min position er jeg ikke god alene. Jeg er god, når holdet fungerer godt, siger Sivert Heltne Nilsen.

I den seneste kamp var der fremgang at spore på den konto bl.a. i forhold til samarbejde med Bjarke Jacobsen.

- Der er stadig mange skridt at tage, og det kommer kun i takt med, at vi får spillet flere kampe. Vi er begge afhængige af, at bevægelserne er de rigtige, og at vi gør hinanden gode og løber de rigtige steder hen, siger midtbanespilleren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce