Annonce
AC Horsens

AC Horsens vil og skal være bedst i foråret: Det kræver, at vi forbedrer os på dette punkt, slår cheftræneren fast

Matej Delac sluttede stærkt af i AC Horsens-målet. I foråret skal han sammen med defensiven sørge for, at det bliver til flere clean sheets end de fire, som efterårets 18 kampe kastede af sig. Foto: Mads Dalegaard
AC Horsens får brug for en stærkere defensiv i forårets mange kampe mod de andre tophold i 1. division

Horsens: AC Horsens' cheftræner Jens Berthel Askou har fået pakket julepynten ned igen, så han er i stedet koncentreret om at forberede sig til det forår, der venter AC Horsens med den første tællende kamp sidst i februar.

Allerede 5. januar er begynder forberedelserne på Langmarksvej med den første af mange træningspas, der skal sikre, at holdet er klar til den oprykningskamp, der bliver afgjort i løbet af den kommende halvsæsons 14 kampe. Først fire i grundspillet og derefter 10 kampe i slutspillet blandt de seks bedstplacerede i grundspillet.

Og selv om AC Horsens sagde farvel til 2021 med fire sejre i streg, er der nok at tage fat på.

Annonce

- Vi skal være det bedste hold i foråret. Det er målet. Vi har stadig lidt at indhente på vores konkurrenter, så hvis vi skal rykke op, skal vi være det hold, der får flest point i foråret, siger Jens Berthel Askou.

Flere clean sheets

Det kræver spillemæssige forbedringer, og cheftræneren kommer i forberedelserne til foråret til at sætte fokus på defensiven.

- Vi skal være mere solide bag til. Vi skal have flere clean sheets, og det kræver blandt andet, at vi får luget ud i de små fejl, vi har lavet i efteråret. Når vi kommer ud af forårssæsonen, skal vi have et lavere gennemsnit på mål i mod os, end det nuværende, siger Jens Berthel Askou.

I de første af sæsonens 18 kampe har AC Horsens lukket 18 mål ind svarende til en scoring pr. kamp. Det er blot lykkedes at holde nullet fire gange. De øvrige konkurrenter i toppen af 1. division er bedre på det punkt.

- Det er svært at gøre noget, når modstanderne laver flotte mål, men vi skal lukke færre lette mål til modstanderne ind. Det kunne være mål, som Helsingørs scoring. Det første mod HB Køge eller Jammerbugts reducering, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Tempo på kunstgræs

Han drømmer i stedet om flere kampe som den seneste, da FC Fredericia blev besejret med 2-0.

- Vi skal have flere kampe, hvor vi som mod FC Fredericia kommer foran, og så kan vi bare lukke ned og være meget svære at spille mod, siger Jens Berthel Askou.

Det handler om effektivitet. Effektivitet i de to straffesparksfelter afgør kampene.

- Vi arbejdede meget med at forbedre vores offensive produkt. Det skal vi fortsætte med, for det kan vi aldrig blive for gode til. Vi skal ramme det tempo i vores offensive spil, som vi sluttede med at levere, siger Jens Berthel Askou.

I den sammenhæng bliver optakten på kunstgræs en vigtig faktor.

- Når vi træner på kunstgræs, kan vi få mere flow i vores spil, så det vil hjælpe med at få tempoet op i vores spil, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Overskud på dødbolde

Dødboldene kan også blive en afgørende faktor i forårets kampe.

- Det er ikke fordi, vi har klaret os dårligt på det parameter. Vi har været gode til at forsvare os mod modstandernes dødbolde, men vi kan blive bedre også offensivt. Vi har spillere, der er gode til at serve ind til vores stærke headere. Det handler i bund og grund om, at overskuddet på kontoen for dødbolde skal være større end i efteråret, når vi sammenholder antallet af mål, vi selv laver på dødbolde, og dem modstanderne måtte score mod os, siger Jens Berthel Askou.


Cheftræner Jens Berthel Askou vil have flere kampe som den seneste mod FC Fredericia, hvor AC Horsens var i fuld kontrol og balance. Foto: Mads DalegaardAnnonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Kultur

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce