Annonce
Læserbrev

AC Horsens. Vi vil gerne satse - økonomisk forsvarligt

Med de penge vi har til rådighed, er der ingen måde, hvor vi kan købe os til at være 100 pct. sikre på at blive i superligaen.

Læserbrev: I lørdagens avis (25. januar) kan man læse en analyse af Torben Andersen, hvor han klandrer direktør Kristian Nielsen for ikke at åbne tegnebogen for en eller flere angribere.

Bestyrelsens opgave er altid at sikre de bedst mulige resultater inden for rammerne af økonomi, som vi nu engang har til rådighed. Vores direktør, cheftræner m.fl. arbejder selvfølgelig loyalt inden for de rammer, som de får af os som bestyrelse.

Vi har principielt tre helt overordnede opgaver: 1) Sikre et førstehold, som er konkurrencedygtigt, 2) Sikre en udvikling af vores ungdomshold, således de på sigt kan bidrage med egne spillere til vores førstehold og sikre lokale talenter en vej til topfodbold og 3) Sikre at vores administration kan leve op til de krav, som stilles for at være en professionel fodboldklub i superligaen.

I ungdomsafdelingen har vores trænerteam i samarbejde med vores team omkring førsteholdet med kæmpe støtte fra hjertesponsorerne præsteret fantastiske resultater og en helt unik udvikling inden for de begrænsede rammer, som de har fået.

Vi har en administration, som for forholdsvis begrænsede midler gør, at vi kan leve op til alle de mange krav til at være en del af det medieshow, som superligaen er.

Som klub er vi meget stolte af vores sportslige flagskib i Superligaen. Den sportslige sektor med cheftræner Bo Henriksen i spidsen har efter vores opfattelse fået det optimale ud af de ressourcer, som vi stiller til rådighed.

Med de penge vi har til rådighed, er der ingen måde, hvor vi kan købe os til at være 100 pct. sikre på at blive i superligaen. Ulempen med f.eks. at lave en fem måneders aftale med en angriber er, at der jo igen garanti er for, at det redder os eller at denne angriber leverer otte til 10 mål i den periode. Resultaterne kan derfor aldrig være sikre, men det kan udgifterne.

Vores valg i bestyrelsen har derfor kun et formål, at vi sikrer klubben både nu og fremover. Vi synes faktisk i al beskedenhed, at vi som klub og by kan være meget stolte af de resultater, som vi har leveret inden for vores rammer. Som bestyrelse er vi nødt til, at være økonomisk ansvarlige, også selvom det var sjovere lige at åbne kassen på klem. Torben Andersen og andre skal dog på ingen måde være i tvivl om, at alle omkring klubben arbejder hårdt for at finde råderummet til en angriber mere.

For den siddende bestyrelse er økonomisk forsvarlighed en helt afgørende forudsætning. Skulle aktionærerne på et tidspunkt ønske noget andet, så er bestyrelsen jo på valg årligt. Hvis Torben Andersen ønsker at kritisere nogen, så må kritikken rettes mod bestyrelsen og ikke vores administration og sportslige sektor, som efter vores opfattelse leverer fantastiske resultater inden for de rammer, som de får.

Annonce
Bo Pinholt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sig farvel til uddannelsessnobberiet

Læserbrev: Der er blot få dage til, at tusindvis af unge skal vælge, hvilken uddannelsesvej de vil følge, når tiden i folkeskolen slutter. Hvis det ender, som det plejer, så vil langt hovedparten sætte kursen mod gymnasiet. I 2019 valgte hele 72 pct. af de elever, der forlod grundskolen, at søge ind på gymnasiet som førsteprioritet, mens kun 20,1 pct. satte kursen mod erhvervsuddannelserne. Men hvorfor egentlig det? En stor del af forklaringen skal nok findes i en kombination af vanetænkning hos de unge, deres forældre og uddannelsesvejlederne ude på folkeskolerne og så en indgroet holdning om, at det er "finere" at blive student, end det er at tage en erhvervsuddannelse. For derudover er det svært at finde de gode argumenter for, hvorfor der skal være så stor forskel på søgningen til gymnasier og erhvervsskoler. For der er ingen tvivl om, at behovet for faglærte er enormt og kun bliver større de kommende år. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at tjene en god løn fra dag ét og en karriere med både gode personlige udviklings- og jobmuligheder. Jeg siger ikke, at alle skal vælge gymnasierne fra. Men der er brug for en mere ligeværdig prioritering af de forskellige uddannelsesveje efter folkeskolen. Det stiller krav til både de unge selv, deres forældre og ikke mindst uddannelsesvejlederne. Lad os nedbryde fordommene om erhvervsuddannelserne og stoppe med at italesætte en gymnasial uddannelse som finere end en uddannelse som faglært. Vi har brug for akademikere, men vi har i høj grad også brug for faglærte, der er dygtige og innovative - og i et langt større antal end hidtil. Derfor: Slip uddannelsessnobberiet, når I skal vælge uddannelsesvej efter 9. eller 10. klasse. Vi har brug for jer ude på erhvervsskolerne og i virksomhederne!

Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce