Annonce
AC Horsens

AC Horsens træner ikke: Vi skal være forbilleder

Bo Henriksenog AC Horsens holder fast i, at spillerne ikke skal træne sammen i små grupper. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager tror ikke, det vil have den store effekt at træne i små grupper, som nogle fodboldklubber, har fået lov til.
Annonce

Horsens: AC Horsens' manager Bo Henriksen sendte sammen med direktør Kristian Nielsen spillere og alle øvrige medarbejdere hjem med mulighed for at søge lønkompensation fra staten i sidste uge.

Det var dels af økonomiske årsager, men Bo Henriksen meldte længe før den mulighed opstod ud, at det vigtigste for ham var spillernes helbred.

En række klubber har ikke sendt spillerne hjem, så de har nu i stedet fået lov til at træne i grupper på op til otte personer.

- Sådan er reglerne, og det er op til hver enkelt klub at gøre, hvad den synes er bedst. Min personlige holdning er, at vi skal undgå så meget kontakt som muligt. Det gælder både privat og i forhold til arbejde, så vi følger de anvisninger, som de sundhedsfaglige personer har meldt ud til os alle, siger Bo Henriksen.

Det er de største klubber i Danmark og så Silkeborg og Hobro, der har mulighed for at lade spillerne træne i små grupper.

- Jeg tror ikke, at det vil have den store effekt, og det vil ikke blive afgørende. Hvis det var en enkelt klub, der gjorde det, og alle andre stod uden for eller omvendt, så kunne man tale om det. Nu er det mere blandet, og for os får det ikke betydning i forhold til vores konkurrenter i tabellen, siger Bo Henriksen.

- Det handler desuden om, at vi skal være forbilleder. Det er også en vigtig grund til, at vi har valgt ikke at træne, siger manageren.

På et tidspunkt skal kampene genoptages, og til den tid får klubberne travlt.

- I princippet skal vi have så lang tid, som vi plejer at have i en opstart til at gøre spillerne klar, men det får vi ikke. Vi må prøve at opveje det, vi mangler på en anden måde. Vi er vant til, at mange af vores konkurrenter har andre vilkår blandt andet i forhold til økonomi, så i det lys, er det her blot en ny udfordring, vi skal løse, siger Bo Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce