Annonce
AC Horsens

AC Horsens' topscorer: Jeg kommer til at lave endnu flere mål i denne sæson

Hallur Hansson i kamp med Nicolai Poulsen i træningskampen mod AGF. Foto: Ole Nielsen.
Den færøske landsholdsspiller, 26-årige Hallur Hansson er jublende glad - hans kæreste gennem fem år er færdig med sine studier og flytter til Horsens.

Horsens: Den færøske landsholdsspiller Hallur Hansson, 26, overraskede alt og alle ved at blive AC Horsens' topscorer i sidste sæson.

- Jeg lavede syv mål, men jeg er ikke tilfreds. Jeg kommer til at lave endnu flere i den kommende sæson, fastslår Hallur Hansson.

Han står til rollen som offensiv midtbanespiller, men er en stor arbejdskraft overalt på banen, og hans anfører Sivert Heltne Nilsen siger rent ud, at det er en fornøjelse at spille bag ved Hallur Hansson.

Hallur Hansson er kommet lidt senere i gang end kammeraterne.

- Jeg fik et par dages ekstra ferie, fordi vi spillede et par landskampe i min ferie i Horsens, siger han.

Han var med til at tabe 4-1 til Spanien - et helt normalt resultat, for det er ikke Spanien, Færøerne skal måle sig med.

- Vi spillede en flot landskamp mod Norge, hvor vi havde seks-syv store chancer. Det var helt misvisende, at vi tabte 2-0. De fik to mål, som de aldrig havde fået, hvis vi havde haft vores store forsvarsspiller fra FC Fredericia med.

- Vi tabte 1-0 til Malta, og det var et bittert nederlag, men jeg tror på sejr over Malta i returkampen på Færøerne. Vi skal også møde Rumænien. Næste kamp er mod Sverige, og det er en landskamp, jeg glæder mig til, siger Hallur Hansson, der har rundet 25 landskampe for Færøerne.

Annonce
Min kæreste flytter til Horsens. Vi har været sammen i fem år, men det er første gang, vi skal bo sammen. Hun er færdig med sine studier og søger job i Horsens-området.

Hallur Hansson, AC-spiller.

Sensationer

- Vi går hele tiden og venter på sensationer, for vi har vist det flere gange. Færøerne slog Østrig med 1-0 i 1990, og i min tid har vi slået Grækenland med 1-0, endda to gange. Jeg scorede selv sejrsmålet den ene gang, og vi føler, at vi kan gøre det igen. Desværre har resultaterne ikke flasket sig så meget de seneste to år, men sensationerne lurer, og de kommer, forsikrer han.

Hallur Hansson, der bor i Horsens, stortrives i byen, og det bliver endnu bedre.

- Min kæreste gennem fem år er færdig med at læse erhvervsøkonomi og psykologi i København, så hun flytter til Horsens her i sommer. Hun er 26 år ligesom mig. Det er første gang, vi skal bo sammen. Det er alletiders, og hun ser frem til at søge job her i området, siger han.

- Jeg har det fint med holdkammeraterne og i klubben, og jeg har derfor forlænget min kontrakt, så den løber to et halvt år mere.

- Det er spændende at arbejde med de nye planer. Vi forsøger alt fra 4-2-2 til 3-6-1, og jeg ved, det bliver en vanskelig Superliga, men vi er gode, når det kører for os, og jeg er sikker på, at træneren kommer med nogle gode forstærkninger i nærmeste fremtid.

Udlandet

Hallur Hansson har efteråret spillet i dansk fodbold i nogle år. Han var i AaB og Vendsyssel, før Bo Henriksen hentede ham til Horsens, og han taler dansk, så ingen kan høre, at han er opvokset på Færøerne og ikke på det danske fastland.

- På et eller andet tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at komme til udlandet. Det skal ske gennem mine præstationer, og AC Horsens har vist, at de kan sælge spillere. Det er ikke bare de allerbedste danske spillere, der bliver solgt. Der bliver solgt fra alle hylder, og jeg håber at få den oplevelse med som fodboldspiller en skønne dag, siger Hallur Hansson.

Hallur Hansson

Hallur Hansson

Kontraktspiller i AC Horsens

Født: 8. juli 1992 i Torshavn

Fodboldkarriere:

Ungdom: VB Valur og HB Torshavn

2008-11: Aberdeen, spillede en kamp på førsteholdet.

2011-12: HB Torshavn

2012-14: AaB

2014: Vikingur Gøta, Færøerne

2014-16: Vendsyssel

2016: AC Horsens

25 A-landskampe (fire mål), 10 U21-landskampe, syv U19-landskampe, 12 U17-landskampe.

Debut på A-landsholdet 15. august 2012 mod Island.

Scorede sejrsmålet i Færøerne 1-0 sejr over Grækenland 13. juni 2015 på hjemmebane i Torshavn.

Scorede sit første landskampmål i sin 9. landskamp, en VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, og scorede også mod Malta og Gibraltar.

Åbnede sidste sæson med at score for AC Horsens i premieren i Parken, da AC Horsens vandt 2-1 over FC Københavns danske mestre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce