Annonce
AC Horsens

AC Horsens-talent træder ind på den store scene: Fremtiden kan blive afgjort de næste uger

James Gomez var senest i aktion for AC Horsens i 1. divisionskampen mod FC Fredericia. Nu håber han på spilletid for Gambias landshold til Africa Cup of Nations. Arkivfoto: Mads Dalegaard
AC Horsens' James Gomez træder sammen med den tidligere Horsens-profil Bubacarr Sanneh ind i Africa Cup of Nations, når Gambia får debut i turneringen onsdag med en kamp mod Mauretanien.

Limbe: AC Horsens' 20-årige forsvarsspiller James Gomez står foran nogle vigtige uger i sin fodboldkarriere. Han er en del af Gambias trup, der onsdag møder Mauretanien i den første gruppekamp til Africa Cup of Nations

Hvis James Gomez kommer på banen, får han ikke bare slutrundedebut men også officiel debut for Gambias landshold. Det er første gang, at Gambia har kvalificeret sig til slutrunden. Han har været med til flere træningssamlinger og testkampe, men endnu er det ikke blevet til officielle kampe i landsholdstrøjen.

Det kan Afrcia Cup of Nations ændre på, ligesom en god indsats i turneringen kan give karrieren vinger. Det har en del spillere oplevet før James Gomez.

Annonce

Træningskampe aflyst

Men det kræver, at forsvarsspilleren får spilletid.

- Jeg føler mig bare privilegeret ved at være udtaget til at være med til AFCON for første gang, men jeg tager det stille og roligt, for det hjælper ikke at tænke for meget over folks forventninger. Jeg glæder mig virkelig meget til den første kamp, siger James Gomes fra sit hotelværelse lidt uden for byen Limbe.

Turneringen har som mange andre være præget af corona. Gambia har blandt andet fået testkampene aflyst.

- Alle spillere er egentlig i god form, og vi har trænet en del. Men det har selvfølgelig ikke været den bedste optakt for os, fordi vores træningskampe blev aflyst.

- Jeg har stadig ikke været med omkring landsholdet så mange gange, men jeg kender de fleste spillere i forvejen og har spillet med dem, enten da jeg voksede op i Gambia eller som en del af U20-landsholdet, siger James Gomez.

Annonce

Bubacarr er konkurrent til spilletid

Han skal blandt andet kæmpe med en anden tidligere AC Horsens-spiller, Bubacarr Sanneh om spilletid i midterforsvaret. Bubacarr Sanneh står lige nu uden kontrakt, efter aftalen med Anderlecht blev ophævet. Hans seneste officielle kamp var tilbage i marts sidste år, da han var lejet ud til AGF, men han er en del af Gambias trup.

- Vi er en trup på 28 mand, så der er blevet rokeret en del til træningen. Jeg ved ikke noget endnu, men jeg håber da selvfølgelig, jeg bliver blandt de 18, der udtages til den første kamp. Og om jeg skal spille, eller Bubacarr skal spille, eller Omar Colley skal spille er egentlig lige meget, siger James Gomez.

Trupperne til Africa Cup of Nations er udvidet til 28 på grund af corona.


Brit Sørensen har hjulpet avisen med interviewet af James Gomez i Cameroun, hvor turneringen bliver spilletVi har trænet en del. Men det har selvfølgelig ikke været den bedste optakt for os, fordi vores træningskampe blev aflyst

James Gomez
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce