Annonce
AC Horsens

AC Horsens-spiller raskmeldt efter kræftforløb nummer to, og nu venter hård genoptræning: Kan ikke løbe mere end 500 meter

Jonas Thorsens seneste optræden for AC Horsens var den 18. april mod Lyngby Boldklub, inden han fik et tilbagefald i sit kræftforløb. I alt blev det til 19 kampe i Superligaen i sidste sæson for den 31-årige altmuligmand. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Den alsidige AC Horsens-spiller, Jonas Thorsen, er blevet erklæret kræftfri, efter han tilbage i juni fik et tilbagefald i den testikelkræft, han fik konstateret året forinden.

Horsens: Tirsdag bringer AC Horsens glædelige nyheder. Klubben meddeler, at den 31-årige fodboldspiller, Jonas Thorsen, er kræftfri efter en hård og lang kemobehandling.

- For et par uger siden var jeg til en samtale med lægen, der har stået for min behandling, og han kunne fortælle mig, at jeg er blevet rask, og at kræften er væk. Det var selvfølgelig en kæmpe lettelse og en stor forløsning, men det var også lidt svært at forholde sig til den besked, så det var ikke øjeblikkelig glæde, siger Jonas Thorsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der gik en uge eller halvanden, før følelsen af at være rask begyndte at indfinde sig, og det var en kæmpe glæde. Det har været fantastisk at mærke, hvor glad andre har været på mine og familiens vegne, og det var næsten det allerbedste at føle den opbakning. Jeg kan mærke, at jeg har fået en anden måde at tackle hverdagen på, og jeg føler mig glad og overskudsagtig. Jeg er privilegeret og nyder livet.

Annonce

Selvom Jonas Thorsen nu er blevet erklæret kræftfri, har han stadig lang vej tilbage på fodboldbanen. AC Horsens forventer, det tidligst bliver engang i foråret, at klubben kan få glæde af ham.

- Jeg har været vant til at være en af de spillere, der løber bedst, men mit løbeprogram er på to gange 500 meter med indbygget gang, og mine lunger og ben brænder. Jeg øver mig på at acceptere det, men der er virkelig langt fra at løbe 500 meter og til en fuld træning, hvor vi løber seks til otte kilometer med den intensitet, der er i træningen, så der er et stykke vej, siger Jonas Thorsen og uddyber:

- Når jeg er i gang, føles det godt, og jeg har meget energi, men det rammer virkelig hårdt dagene efter. Lidt træning føles som om, jeg har spillet 90 minutter, og dagen efter er jeg træt og uoplagt. På andendagen er jeg stadig mega træt både fysisk og mentalt, siger Jonas Thorsen.

I første omgang skal Jonas Thorsen være en del af et kommunalt genoptræningsforløb for kræftramte i Silkeborg Kommune, ligesom han har fået tildelt et træningsprogram af AC Horsens' fysioterapeut. Hvis alt går som planlagt, er planen, at Jonas Thorsen lige så stille skal steppe op, så han er på to ugentlige træningsdage fra den 12. oktober.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Rytterkilden reddet fra lukning: Kom under afgørende grænse et år før tid

Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Kom med i maskinrummet: Sådan bruger AC Horsens data-analyse på egne spillere og på modstanderne

Annonce