Annonce
Læserbrev

AC Horsens skal have støtte: Smid hæmningerne og brøl af de lungers fulde kraft: "Gule Gule Gule"!

Det er ikke kun op til Bo og spillerne - vi skal også som publikum vise, at vi har fortjent en hjemmebanesejr.

Læserbrev: Nu skal vi have kastet hæmningerne væk. Nu skal vi have en hjemmebanesejr.

Det kan ikke være rigtigt, at 3000 ACH-tilhængere skal overdøves af 800 gæster fra FC Midtjylland, AGF, Brøndby eller FCK.

Vi er stadig en majoritet på Casa Arena.

11 spillere på banen gør hver gang det bedste, de har lært.

Bo Henriksen agerer 12. mand på sidelinjen og pisker sine spillere frem til at yde maximalt.

Psykologien spiller en stor rolle i præstationen på banen. Hvis du som spiller mærker opbakning og begejstring udefra, kan det ikke undgå at smitte af på banen.

Så igen smid hæmningerne og brøl af de lungers fulde kraft: "Gule Gule Gule"!

Så snart der er en antydning vilje, angreb og kampgejst på banen, sætter vi brølet i gang.

Så snart Bo med sine løftede arme og fagter appellerer til publikum, sætter vi brølet i gang.

Smid hæmningerne - du er ikke pinlig.

Det er ikke kun op til Bo og spillerne - vi skal også som publikum vise, at vi har fortjent en hjemmebanesejr.

Annonce
Frank Buchgraitz. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Læserbrev

Et elektrisk løbehjul er ikke legetøj

Læserbrev: Det’ sørme, det’ sandt - december! En tid for brunkager, Lucia-optog og ikke mindst julegaveindkøb. Vi giver gaverne med de bedste intentioner, men der er alligevel grund til at tygge en ekstra gang på småkagen, før vi trykker "køb" på hjemmesiden eller kører dankortet gennem maskinen nede i butikken. Det gælder særligt for en type af særdeles populære gaver. Et bredt flertal i Folketinget besluttede sidste år, at det fra 17. januar 2019 skulle være muligt at køre på elektriske løbehjul på cykelstierne. Det er en forsøgsordning, som mange har taget til sig, og mange børn ønsker sig brændende at komme lidt hurtigere til skole eller fritidsinteresser. Det elektriske løbehjul er et alternativt transporttilbud, som vi følger med stor opmærksomhed fra politisk side; netop fordi det fortsat er en forsøgsordning, som vi skal evaluere efter nytår. Forsøgsordningen har nu varet i knap et år, men jeg oplever, at der stadig er stor usikkerhed om reglerne for brugen af elektriske løbehjul. Føreren af det elektriske løbehjul skal køre på cykelstien - ikke på fortovet eller imod kørselsretningen på kørebanen, som nogle brugere åbenbart tror. Der må kun være én bruger på et løbehjul, og nej, man må selvfølgelig heller ikke køre i spirituspåvirket tilstand. Det gælder for alle vores transportmidler, og derfor er løbehjulet ingen undtagelse. Det fører mig til reglen, som man særligt i julegavesæsonen skal have for øje: Føreren af det elektriske løbehjul skal være fyldt 15 år. Hvis man ikke er 15 år, må man kun køre på det elektriske løbehjul, hvis en voksen ledsager overvåger kørslen. Hvis man ikke har en voksen med, er det kun tilladt at køre på særligt skiltede lege- og opholdsområder; og vel at mærke fortsat kun med en enkelt bruger på løbehjulet ad gangen. Som forælder, bedsteforælder eller søskende vil man gerne glæde sine nærmeste og give dem det, de ønsker sig, men hvis det i dette tilfælde er et elektrisk løbehjul, der skal bruges til at køre i skole, så gør man klogt i at foreslå alternative julegaver, for det er som nævnt ikke tilladt at køre alene på offentlig vej, før man er fyldt 15 år. Vi afventer fortsat Færdselsstyrelsens evaluering af forsøgsordningen for elektriske løbehjul, som lander på mit bord i det nye år. Jeg vil derfor vente med at udtale mig om, hvordan reglerne for de elektriske løbehjul ser ud i 2020 og fremefter, men én ting er sikker: Jeg vil ikke lempe lovgivningen, når det kommer til aldersgrænsen. Et elektrisk løbehjul er ikke et legetøj. Det er et motoriseret transportmiddel, som man skal have en vis alder for at kunne håndtere. Jeg håber derfor, at man tænker sig om en ekstra gang, inden man pakker et elektrisk løbehjul ind til husets yngste beboere.

Annonce