Annonce
AC Horsens

AC Horsens redder sig: 1-1 sikrer ny sæson i Superligaen

Superligafodbold Nedrykningspillet playoff anden kamp AC Horsens - Vendsyssel FF Horsens søndag 19 Maj 2019.. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

Horsens: AC Horsens spiller også i Superligaen i næste sæson. Det står klart efter returkampen i Horsens sluttede 1-1. Det holdt hårdt, da Vendsyssel udlignede til 1-1 kort før tid. Det gav en hektisk afslutning, men AC Horsens red stormen af.

AC Horsens var det bedste hold over to kampe, og spiller fortjent i Superligaen i næste sæson. Ikke meget er gået AC Horsens' vej i foråret, men holdet fik vendt den voldsomme nedtur med 1-0 sejren i Hjørring for en uge siden, og med 1-1 var det nok til at sikre en ny sæson i den bedste række.

AC Horsens var bedst i de første 45 minutter. Sebastian Avazini og Michael Lumb forsøgte sig blandt andet fra distancen, men de måtte begge se deres afslutninger fra kanten af feltet blive blokeret i ren ishockey-stil. Efter 36 minutter gik den ikke længere for Vendsyssel. Bjarke Jacobsen erobrede bolden midt på gæsternes banehalvdel. Det lugtede af et frispark, og mens Vendsyssel-spillerne protesterede slap Sebastian Avanzini til baglinjens. Hans indlæg blev rettet af og dumpede ned for fødderne af Michael Lumb, der med det kolde højreben sendte bolden i mål til 1-0.

Matej Delac i AC Horsens' mål var mere eller mindre arbejdsløs bort set fra de situationer, hvor han skulle tage sig af en målspark.

Vendsyssel satsede med to angribere fra anden halvlegs start, men det gav ikke bonus.

AC Horsens fik en række omstillingsmuligheder. De blev primært skabt af Rune Frantsen, men slutproduktet manglede.

Vendsyssel fik udlignet i det 84. minut. En bold dumpede ned på kanten af AC Horsens' straffesparksfelt, og Søren Henriksen hamrede bolden i nettet til 1-1 via stolpen

Det fik Vendsyssel til at satse desperat på at få målet til 2-1, som ville være lig med redning. Det gav en række farlige situationer foran AC-målet, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Bo Henriksen var tvunget til at ændre på en enkelt plads i forhold til den første kamp mod Vendsyssel. Thomas Kortegaard, der udgik i Hjørring med en forstrækning, blev afløst af Søren Reese på venstre back.

De to hold:

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Mads Juel Andersen, Mathias Nielsen, Søren Reese, Sebastian Avanzini, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Michael Lumb, Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen.

Vendsyssel: Nicolai Flø, Jeppe Svenningsen, Andreas Kaltoft, Sander Fischer, Søren Henriksen, Mikkel Wohlgemuth, Jon Thorsteinsson, Francisco Junior, Morten Brander Knudsen, Lucas Jensen, Benjamin Källman.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det bliver ikke på onsdag: Posthuset har sat dato på genåbning

Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce