x
Annonce
AC Horsens

AC Horsens' manager: Fodbold er ikke vigtig lige nu - kampe og træning er irrelevant

Bo Henriksen spekulerer mere på, at færrest mulige blive syge end på at komme i gang med at spille fodbold. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager Bo Henriksen koncentrerer sig om, at hans spillere har det godt. Det er ikke relevant at tale om kampe og træning.

Horsens: Ligesom hovedparten af det danske samfund er fodboldklubben AC Horsens også gået i stå på grund af coronavirus og de restriktioner, som dens udbredelse har medført.

Det koster millioner, men AC Horsens' manager Bo Henriksen vil ikke deltage i spekulationer om den slags.

- Om nogle hold rykker op eller ned, eller hvor mange kampe, vi eventuelt får spillet, er ligegyldigt i den nuværende situation. Det er ikke relevant at kloge sig på den slags. Lige nu skal vi bekymre os om de syge og passe på vores ældre og svage. Vi står foran den største udfordring i professionel idræt i nyere tid, men vi skal ikke bekymre os økonomi. Der er ingen, der dør af sult, siger Bo Henriksen.

Ligesom alle andre er fodboldspillerne i AC Horsens sendt hjem for at arbejde hjemmefra med individuelle træningsprogrammer.

- Det er ens for alle, så jeg går ud fra, at kluberne vil være på nogenlunde samme niveau, når vi på et tidspunkt må begynde at træne sammen igen. Lige nu er formen heller ikke det vigtigste, men at alle har det godt, siger Bo Henriksen.

Annonce

Om nogle hold rykker op eller ned, eller hvor mange kampe, vi eventuelt får spillet, er ligegyldigt i den nuværende situation. Det er ikke relevant at kloge sig på den slags. Lige nu skal vi bekymre os om de syge og passe på vores ældre og svage.

Bo Henriksen

Usikkerheden

Han har løbende kontakt med spillerne i AC Horsens' førsteholdstrup.

- Det er meget forskelligt, hvordan vi tackler den her slags som mennesker. Det er nyt for alle, og vi har ikke noget, vi kan referere til. Nogle er mere påvirkede end andre, siger manageren.

AC Horsens har to læger tilknyttet, og de har bistået med råd og vejledning.

- De har travlt med andre og vigtigere opgaver i sundhedsvæsnet, men de har givet spillerne viden, så de kan føle sig trygge. Alle har brug for viden, så usikkerheden bliver mindst mulig, siger Bo Henriksen.

- Udgangspunktet er, at spillerne skal melde tilbage til mig, hvis de har problemer, og jeg har ikke hørt om, at nogen skulle være syge, siger Bo Henriksen.

Divisionsforeningen har med udskydelsen af EM-slutrunden frem til 30. juni til at få afviklet de resterende kampe i Superligaen.

- Jeg håber for alles skyld, at vi kommer i gang igen, for hvis vi kan begynde at spille fodbold igen, er det et udtryk for, at samfundet er på vej til at komme i gang igen. Fodbolden kommer i anden række, siger manageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Peter Sørensen: Kommunen kan gøre noget - men det er private penge, der for alvor holder byggeriet i gang

Horsens

Frustreret men forstående elev: Mega nederen, at det lige er vores år, det rammer

Annonce