Annonce
AC Horsens

AC Horsens jagter den første sejr i 54 år

Jens Berthel Askou har en fortid i VB. Nu skal han forsøge at vinde i Nørreskoven som træner for AC Horsens. Hvis det lykkes, vil det være første gang siden 1967, at det sker for Horsens i en kamp i den bedste række. Foto: Morten Pape
AC Horsens' seneste sejr over Vejle Boldklub i Vejle var den den legendariske 5-4 sejr tilbage i 1967.

Horsens: AC Horsens har ikke vundet i 2021, og i denne sæson er det blot blevet til en enkelt sejr i Superligaen. Den faldt i hjemmekampen mod VB, og det har været en ringe trøst for AC Horsens' tilhængere, at det lykkedes at dukke lokalrivalerne.

Den slags sejre i Superligaen hører til sjældenhederne. I nyere tid har de indbyrdes opgør mellem VB og AC Horsens i Superligaen altid tippet ud til VB's fordel eller er endt uafgjort. Det har AC Horsens kunnet levet med, for trods nederlagene til VB, har det været naboerne mod syd, der oftest er endt med at rykke ud af den bedste række.

Nu ser det ud til at blive lige omvendt. AC Horsens vandt den første kamp i Horsens med 3-1 over VB, men klubben står med det ene ben i 1. division, og så vil det være en ringe trøst at slå VB for anden gang i denne sæson.

En sejr i den bedste række i Nørreskoven er ikke sket siden 1967, da HFS, som klubben hed dengang, vandt med 5-4. Det viser et kig i Hans Klebergs omfattende statistik over HFS/AC Horsens. Dengang var der 17000 tilskuere på plads i Vejle. Fredag aften er tilskuertallet et rundt nul.

Annonce

Meget på spil

AC Horsens' cheftræner Jens Berthel Askou har en fortid i Vejle Boldklub, men det har ikke fyldt meget op til kampen.

- Som træner har jeg før prøvet at møde VB, og jeg har ikke skænket det en tanke. Jeg har haft fokus andre steder. Jeg glæder mig mere over, at vi skal spille en kamp, hvor der er meget på spil, siger Jens Berthel Askou.

Ligesom det var tilfældet mod OB, møder AC Horsens et hold, der hører til i kategorien, hvor chancen for point er større end AC's første kampe i 2021 mod hold som FCK og FC Midtjylland.

- Det ændrer dog ikke ved, at vi kommer op mod et stærkt hold. VB har nogle stærke offensive profiler, og så har holdet fået bygget et mere solidt defensivt udtryk på, siger Jens Berthel Askou.

VB har i modsætning til AC Horsens flere spillere, der kan afgøre kampen på egen hånd.

- Det skal vi kunne håndtere. Det kræver høj koncentration i vores defensiv, men OB havde også stærke offensive profiler. Det samme gjaldt FC Midtjylland, og det var vi i stand til at håndtere, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Muamer Brajanac, Jonas Thorsen, Nikolas Dyhr, Agust Hlynsson, Rune Frantsen, Jonas Gemmer, Aleksandar Stankovic. Skader: Jannik Pohl, Magnus Jensen. Dommer: Anders Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce