Annonce
AC Horsens

Sønderjyske venter: AC Horsens i semifinalen efter 18 straffespark

Rune Frantsen bragte AC Horsens foran med 1-0 i første halvleg. Foto: Ernst van Norde, Scanpix

Horsens: AC Horsens er for første gang siden 2014 blandt de sidste fire hold i pokalturneringen. Sammen med AGF, AaB og Sønderjyske er holdet videre efter en sejr på 1-0 over Silkeborg, men det holdt hårdt. Bo Henriksen trak efter kampen selv lod, og det står allerede nu fast, at AC Horsens skal møde Sønderjyske på udebane i den enlige semifinale, hvor der er en plads i pokalfinalen på højkant. AaB og AGF mødes i Aalborg i den anden semifinale.

Vi skulle ud i både forlænget spilletid og et hav af straffespark. Først det 18. af slagsen blev afgørende. Peter Therkildsen, der ellers havde leveret et meget skidt præstation, endte med at blive helt, sammen med Matej Delac, der snuppede straffesparket fra Filip Lesniak umiddelbart inden.

Begge hold lagde ud med at brænde et enkelt af de første fem spark. Louka Prip brændt for AC Horsens, men det var lige meget. Peter Therkildsen endte som helt.

Den ordinære kamp begyndte også med AC Horsens som bedst, da holdet kom foran med 1-0 efter 22 minutter. Peter Nymann spillede bolden ind centralt, og da Silkeborg ville sparke bolden væk endte den i brystet på Hallur Hansson, hvorefter den sprang hen til en helt fri Rune Frantsen. Han tog et enkelt træk mod mål og scorede til 1-0.

AC Horsens dominerede i store perioder af de første 45 minutter. Hjemmeholdet havde held til at stresse Silkeborg, der lavede mange opspilsfejl.

Silkeborg var tættest på at udligne, da Malte Kiilerich rettede en aflevering af, men bolden gik akkurat forbi målstolpen. AC Horsens havde flere gode afslutningsmuligheder i den anden ende af banen, men blandt andet Michael Lumb manglede skarpheden.

AC Horsens åbnede anden halvleg med flere gode opspil og afslutningsmuligheder. Louka Prip, Rune Frantsen og Jonas Thorsen bød sig til og fik sat nogle fine kombinationer og angreb sammen.

I den anden ende af banen kom Jeppe Okkels til en afslutningsmulighed på kanten af feltet, men bolden strøg forbi målrammen.

I det 72. minut gik det galt. AC-forsvaret blev alt for passivt, og så kunnen Mads Emil Madsen spadsere igennem og udligne til 1-1.

Begge hold havde muligheden for at sikre sig sejren i den ordinære spilletid, men både AC Horsens og Silkeborg manglede skarphed.

Silkeborg kom bedst ud til den forlængede spilletid og kom frem til flere afslutninger, men Matej Delac var på plads i målet.

Jeppe Kjær kom på banen i stedet for Michael Lumb i et forsøg på udnytte den større plads, der blev i takt med, at spillerne blev trætte.

I anden halvleg var Silkeborg igen toneangivende. Mads Emil Madsen havde chancen for at afgøre kampen, men AC Horsens fik i flere omgang reddet på stregen.

Foran Silkeborgs mål følte Erhan Masovic sig snydt for et straffespark, da han blev hevet omkuld i det lille felt, men Jakob Kehlet vinkede afværgende. I stedet fik Bo Henriksen en advarsel for at brokke sig.

De to hold:

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb, Louka Prip, Bjarke Jacobsen, Hallur Hanson, Jonas Thorsen, Ayo Okosun, Rune Frantsen.

Silkeborg: Rafael Romo, Frederik Møller, Anders Hagelskjær, Frederik Alves, Svenn Crone, Mads Emil Madsen, Filip Lesniak, Mads Kaalund, Nicolai Vallys, Jeppe Okkels, Junior Brumado

AC Horsens spiller igen på søndag ude mod FC København i Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce