Annonce
AC Horsens

AC Horsens i kapløb med tiden: Testkampene må ikke gå ud over træningen

Jens Berthel Askou går op i detaljerne, så alt var klappet og klart, da spillerne løb på banen til årets første træning. Foto: Morten Pape
Jens Berthel Askou skal på rekordtid lære sine spillere at kende, få implementeret sine tanker og have fundet de berømte huller i osten, så truppen er komplet og skarp til forårspremieren mod Randers.
Annonce

Horsens: AC Horsens' nye cheftræner Jens Berthel Askou har travlt. Om mindre end en måned står han for første gang på sidelinjen i superligaen i et opgør mod Randers FC, så der er ingen tid at spilde.

- Vi har ikke meget tid, og der er ikke tid til at træne tungt i en længere periode, men heldigvis er spillernes form god, siger Jens Berthel Askou med henvisning til resultaterne fra løbetesten på første træningsdag.

Hallur Hansson løb længst sammen med Agust Hlynsson med Magnus Jensen på tredjepladsen.

- For de flestes vedkommende så det fornuftigt ud, men der er også en håndfuld, som bør lægge på et højere niveau om nogle uger, siger cheftræneren.

Ud over at få spillerne i form, skal han have styret spillerne ind på den måde, han vil spille fodbold på, og hvordan tankegangen skal være fremover i AC Horsens.

Annonce

Rammer, struktur og attitude

- Vi skal først og fremmest lære hinanden at kende, og spillerne skal have en forståelse for de rammer, struktur og attitude, som jeg forventer fra alle, siger Jens Berthel Askou.

Der er lagt op til alt andet end slendrian. Jens Berthel Askou var også selv ude inden den første træning for at gøre klar. Mål blev flyttet væk, og en bunke granulat blev udjævnet.

- Vi skal være skarpe på mange ting, og der skal ikke være noget roderi eller andet, der kan fjerne vores fokus, siger Jens Berthel Askou.

Den første træning bød på lidt samarbejdsøvelser og konkurrencer oven på løbetesten. Mikkel Qvist forsøgte at hviske til de nærmeste, at det vigtigste i øvelsen nok var at være med. Det var sagt med et smil, men den nye cheftræner har lange ører.

- Det hørte jeg ikke, blev der råbt på tværs af banen, og så blev alle enige om, at det nok var bedst at gå efter at vinde, og Mikkel Qvists hold vandt første runde!

Annonce

Kræfterne skal doseres

AC Horsens har planlagt fire testkamp, men blot en enkelt mod et superligahold.

- Jeg kan forstå, at beslutningen om at droppe en træningslejr er truffet sent, og så må man tage de træningskampe, man kan få. Jeg glæder mig til de kampe, der er, men det er selvfølgelig noget andet at møde Skive end FCK eller FC Midtjylland, siger Jens Berthel Askou.

- Vi må bruge kampene til at øve nogle andre ting, og så må vi forsøge at nå så meget som muligt. Træningskampene vil give mig nogle svar, og der kommer formentlig endnu flere spørgsmål, siger AC-træneren.

Han vil som udgangspunkt forsøge at fordele spilletiden en del ud i testkampene.

- Vi har brug for at træne meget, og en måde at sikre det på er at dosere spillernes minutter i træningskampene, så de stadig kan holde til at træne hårdt. Når vi træner, kommer det til at være med med høj intensitet, så det afspejler den måde, vi kommer til at spille kampene på, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' træningskampe

AC Horsens har planlagt fire testkampe:

14. januar kl. 14 mod Skive (I Horsens)

19. januar kl. 18 mod Middelfart (I Horsens)

24. januar mod Kolding (Tidspunkt og sted ikke fastlagt)

27. januar kl. 12 mod Sønderjyske (Tidspunkt og sted er ikke fastlagt)

Første kamp i superligaen er 2. februar ude mod Randers FC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce