Annonce
AC Horsens

AC Horsens i en direkte duel om momentum

Muamer Brajanac er en af de angribere, som Jens Berthel Askou satser på kan bryde måltørken. Foto: Mette Mørk
Hverken AC Horsens eller AaB har prøvet at vinde i 2021. Nordjyderne skal bruge tre point i jagten på top seks, mens AC Horsens skal bruge tre point for at give liv til overlevelseskampen.

Horsens: AC Horsens har ikke de bedste minder fra mødet med AaB. Nordjyderne har vundet de to holds tre seneste dueller med sammenlagt 10-0.

Ikke desto mindre er kampen på Casa Arena en af de bedre muligheder for AC Horsens i forhold til at få hentet en af de mange sejre, som holdet har brug for i kampen for at slippe væk fra sidstepladsen i Superligaen.

Kampen bliver et opgør om at få momentum. AC Horsens har i de to seneste kampes spillet 0-0. Det er første gang i denne sæson, at det er lykkes at holde nullet. Det glæder spillerne og træner Jens Berthel Askou sig over, men der skal en sejr til før, det for alvor rykker noget.

- Vi føler egentligt, at vi har fået skabt et momentum, men det er klart, at vi gerne vil have det forlænget i form af en sejr, siger Jens Berthel Askou.

Hos AaB er temaet det samme. Ligesom AC Horsens har nordjyderne ikke været i stand til at vinde i de første fem kampe i 2021, og hvis holdet skal liste sig med i top seks, kræver det en sejr over AC Horsens.

Annonce

Åbne og levende kampe

Manglen på sejre til begge mandskaber betyder alt andet lige, at ingen løber på banen med følelsen af, at det bliver en overkommelig opgave.

- AaB har spillet nogle meget åbne og levende kampe med mange målchancer. Jeg håber, at vores velorganiserede defensiv kan holde dem fra de store muligheder, og så skal vi nok selv få nogle målchancer, siger Jens Berthel Askou.

De skal omsættes i mål, og det har AC Horsens ikke været i stand til endnu i 2021.

- Set over de seneste kampe er vores chancer blevet større og flere, så på et tidspunkt skal bolden gå i mål. Lyngby har lige vist, at det ikke er umuligt at lave mange mål, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' offensive folk har haft ekstratræning med afslutninger, ligesom der er blevet skiftet ud i frontlinjen, så Muamer Brajanac fik chance fra start mod Vejle Boldklub i den seneste kamp.

- Vi arbejder hele tiden med det, men kampprogrammet er tæt, så vi skal også have friske spillere. Vi kan ikke træne afslutninger i timevis. Man skal heller ikke lave om for bare at lave om. Nogle gange er det bedre at holde fast, og så tro på, at det nok skal komme, siger cheftræneren.

Annonce

Ude med karantæne

Han må se bort fra Bjarke Jacobsen, der er ude med karantæne. Hans naturlige afløser på den defensive midtbane er Jonas Gemmer.

Jannik Pohl og Magnus Jensen er fortsat ude med skader.

Målmand Matej Delac, der har haft markant mindre at lave i de to seneste kampe, sammenlignet med sæsonens første 16 kampe, spiller sin kamp nummer 75 for AC Horsens.

AC Horsens'ø formodede startopstilling. Reserver: Jacob Buus, Nicolai Brock-Madsen, James Gomez, Agust Hlynsson, Jonas Thorsen, Rune Frantsen, Aleksandar Stankovic. Karantæne: Bjarke Jacobsen. Skader: Jannik Pohl og Magnus Jensen. Dommer: Peter Kjærsgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce