Annonce
AC Horsens

AC Horsens har flest sejre mod Brøndby, men Jonas Dal skruer ned for ambitionerne

Nicolai Brock-Madsen er tvivlsom til kampen mod Brøndby. Arkivfoto: Morten Pape
Brøndby Stadion er traditionelt et svært sted at spille, men AC Horsens har gode erfaringer med kampe på netop den bane.
Annonce

Horsens: Brøndby er det hold, som AC Horsens har hentet flest sejre mod i Superligaen. 11 sejre i alt er det blevet til.

Det kan AC Horsens anno sæsonen 2020/2021 ikke bruge til ret meget. Med to nederlag i de to første kampe og ingen mål er Brøndby tårnhøj favorit uagtet, at AC Horsens vandt begge de to holds indbyrdes opgør i sidste sæson.

AC Horsens er stadig på jagt efter de rette fodboldstøvler at stå fast i med Jonas Dal på sidelinjen, og cheftræneren er klar til at skrue lidt ned for ambitionerne i forhold til sin tilgang til at spille fodbold.

- Det skulle gerne være en fordel at have bolden, som Jonas Dal formulerer det.

Det var ikke just tilfældet mod AaB for en uge siden. Nordjyderne fangede alt for ofte AC-spillerne og erobrede bolden på farlige steder foran Matej Delacs mål.

- Vi skal ikke gøre det for svært for os selv, og derfor kommer vi også nok til at tage nogle lidt mindre skridt i den retning, jeg gerne vil gå med vores spillestil, siger Jonas Dal.

- Mod AaB fik de presset os ud i for mange blindgyder, og vi blev for ensidige i vores måde at spille på. Det skulle gerne være os, der bestemmer hvor bolden skal spilles hen og ikke modstanderne, siger AC-træneren.

Annonce

Nøgleordet er tryghed

Nøgleordet er tryghed. Usikkerheden hos AC-spillerne skal væk.

- Spillerne skal være trygge ved at spille på den måde, vi gerne vil. Vi kommer aldrig til at bare at sparke bolden væk med mig som træner, med mindre det er en løs fifty/fifty bold et farligt sted på banen. Det er heller ikke nødvendigt, hvis spillerne er trygge og alle ved, hvor de kan aflevere bolden hen, og hvor de selv skal løbe hen for at hjælpe boldholderen, siger Jonas Dal.

Brøndby er et af de hold i Superligaen, der gerne vil presse højt på modstanderne for at fremtvinge fejl.

- Det skal vi kunne spille os ud i, og hvis spillerne er trygge i det, kan det også lade sig gøre. Hvis vi bliver presset højt på banen, må der alt andet lige være plads andre steder på banen, og det er de løsninger, vi skal finde, siger AC-træneren.

Mod AaB blev AC Horsens' spil for ensidigt.

- Jeg så det også i et par af træningskampene. Vi skal ikke kun have det korte spil ud fra eget felt. Vi skal også have noget længde i vores spil. Det kan også være en måde til at skabe større tryghed, at vi får spillet bolden længere væk fra eget mål. Det vigtigste er bare, at vi stadig har en plan med det, vi gør, siger Jonas Dal.

Annonce

Spørgsmålstegn ud for Brock-Madsen

Han måtte til kampen mod AaB undvære Nicolai Brock-Madsen, der fik en forstrækning i maveregionen til en træning i sidste uge.

- Vi tester ham, og så må vi vurdere, om han bliver klar til at spille, siger Jonas Dal.

Til kampen mod AaB så han også bort fra Rune Frantsen og Jacob Buus på grund af sygdom. På grund af corona tager klubben ingen chancer. Spillerne er testet og ingen er syge, men selv små symptomer får advarselsklokkerne til at ringe i superligaklubberne.

11 sejre over Brøndby

Brøndby er det hold, som AC Horsens har flest sejre mod i Superligaen med 11 sejre. I sidste sæson blev det til to sejre, og de to seneste kampe på Brøndby Stadion er endt med sejr til AC Horsens.

Følgende fire klubber har AC Horsens vundet over 10 gange (i parentes antal superligakampe i alt): Silkeborg (21), AGF (25), SønderjyskE (25) og Esbjerg (30).

Måles antal sejre i forhold til antal kampe er AC Horsens bedst mod Lyngby, hvor holdet har vundet 53% af kampene (8 af 15). På de følgende pladser kommer Silkeborg med 48% (10/21), AGF og Sønderjyske med 40% (10/25).

Hallur Hansson har lavet fire mål mod Brøndby i de seneste tre opgør. I den seneste kamp scorede han to gange.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Jacob Buus, Thor Lange, Rune Frantsen, Peter Therkildsen, Nicolai Brock-Madsen, Lirim Qamili, Magnus Jensen, Michael Lansing. Karantæne: Bjarke Jacobsen. Dommer: Michael Tykgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce