Annonce
AC Horsens

AC Horsens forstærker offensiven med 22-årigt talent

Thomas Santos har skrevet under på en tre-årig kontrakt med AC Horsens. Foto: Claus Fisker; Scanpix
Thomas Santos fra Skive er udset til at skærpe konkurrencen i AC Horsens' offensiv.

Horsens: AC Horsens kommer til at skifte en del ud på sit hold oven på nedrykningen fra Superligaen. Marcus Bobjerg er allerede hentet i Skive, og nu følger endnu en spiller med fra Skive, der endte med at rykke ud af 2. division.

Det er den 22-årige Thomas Santos, der har skrevet under på en tre-årig kontrakt med AC Horsens.

Han skifter på en fri transfer, efter han de seneste fire sæsoner har spillet i Skive. Han har fået sin fodboldopdragelse i Silkeborg.

Annonce

Han sluttede denne sæson som topscorer for Skive med seks mål.

Alsidigt offensivt kort

AC Horsens' sportschef Niels Erik Søndergård ser dog ikke nødvendigvis Thomas Santos som angriber.

- Vi får en stærkt offensiv spiller, som kan dække flere pladser. Han kan både bruges helt fremme i angrebet, hvis vi spiller med to angribere. Han kan også bruges på 10' positionen, og alt efter hvilket system vi spiller, vil han også kunne bruges som kant eller wingback, siger Niels Erik Søndergård.

Thomas Santos har i de seneste kampe spillet på kanten i Skive i et 4-4-2 system.

- Vi ser lige så meget Thomas Santos som en assist-spiller som en målscorer, siger Niels Erik Søndergård.

På papiret kunne han ligne en afløser for Louka Prip, der har et ønske om at blive solgt.

- For det første er Louka Prip stadig på kontrakt i AC Horsens, og for det andet er Thomas Santos en spiller, vi har fulgt længe. Han dækker nogle af de samme positioner, som Louka Prip kan spille, men han er ikke tænkt som en 1:1-afløser, siger Niels Erik Søndergård.

- Det slår fast, at vi får en spiller tilknyttet, som vil skærpe konkurrencen på de offensive pladser ved at være en potentiel starter. Vi kigger stadig efter spillere til de positioner. Vi har sagt farvel til Nicolai Brock-Madsen, og vi ved endnu ikke, hvad der sker i forhold til Casper Tengstedt, siger Niels Erik Søndergård.

Annonce

Ekstrem fart

Cheftræner Jens Berthel Askou ser frem til at arbejde med Thomas Santos.

- Thomas Santos har ekstraordinære spidskompetencer som blandt andet en ekstrem fart med og uden bold, og han har været en stor profil i Skive, hvor han har gjort ondt på de bedste hold. Han kan både sætte chancer op og score mål på egen hånd, siger Jens Berthel Askou.

- Han er en dygtig spiller, men han har stadig et stort udviklingspotentiale og mulighed for at nå et endnu højere niveau, og han skal være med til at løfte os op i Superligaen igen, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens og Skive har byttet en del spillere i løbet af årene. Til den kommende sæson skifter Marcus Bobjerg retur til AC Horsens og Thomas Santos følger efter. Skives trup tæller desuden Mikkel Jespersen, der arbejder som scout for AC Horsens samt Frederik Mortensen, Nicolai Dohn og André Bjerregaard, der alle har en fortid på Langmarksvej.


Vi ser lige så meget Thomas Santos som en assist-spiller som en målscorer.

Niels Erik Søndergård.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce