Annonce
AC Horsens

AC Horsens fik bøllebank i sidste afpudsning

AC Horsens-målmand Matej Delac i en balletagtig scene foran Kasper Kusk. Foto: Søren E. Alwan.
AaB var klart bedre end AC Horsens i generalprøven før premieren på Superligaen.

Horsens: AC Horsens fortsatte traditionen med at tabe træningskampe i sidste afpudsning mod AaB, der vandt 4-0 i Horsens efter 3-0 ved pausen.

Svaghederne hos AC Horsens blev udstillet af de veloplagte nordjyder, der kun har forstærket sig med én mand, den tidligere Italiens-farer Patrick Olsen, der er hentet i Helsingør, hvor han ikke var den store profil.

Det kan han til gengæld blive i AaB. Han åbnede kampen med at score de to første mål efter stort set samme recept. Først et fladt langskud efter 16 minutter, dernæst en kopi efter 23 minutter, hvor Matej Delac havde hånd på bolden.

Forinden havde Mathias Christensen et hovedstød på stolpen, hvor Matej Delac var sagesløs.

AaB's tredje mål blev skabt af den nybagte anfører Lucas Andersen, der udspillede "de gule" på kryds og tværs, inden Frederik Børsting sparkede bolden det sidste stykke i mål til 3-0 efter 35 minutter.

Indstillingen var god nok hos AC Horsens. Det var niveauet, der manglede. Det kan give bange anelser for en fortsættelse af det forfærdelige forår, da AC Horsens kun reddede sig på efterårets fine præstationer.

Når man ser på de 25 millioner kroner, der er kommet i kassen, må man undre sig over, at AC Horsens vil risikere at miste pengene på en nedrykning i stedet for at investere i de forstærkninger, der kan give holdet superligaklasse. Det går alt for langsomt med at få suppleret truppen, der er meget smal.

Bo Henriksen er den fødte optimist. Han er kendt for at overraske som træner, men de mange rædselsfulde kampe i foråret burde skabe aktivitet på transfermarkedet, før det er for sent.

Med tre nedrykkere er det alt for farligt at vente otte spillerunder som sidste år med at hente de fornødne forstærkninger.

AaB virkede superligaklar med den samme stamme fra sidste år minus Kasper Pedersen, der har flirtet med Norge og ikke kun fordi han er norsk kæreste, men han træner stadig i AaB, fordi han ikke har fundet en ny klub.

AaB's forsvar var solidt med den bomstærke Jores Okore sammen med U19-spilleren Mathias Ross i centerforsvaret. De gjorde det svært for en aktiv Nicolai Brock-Madsen i front.

Kasper Junker fristede tilværelsen på højrekanten, mens Jonas Borring var angrebsmakker med Brock-Madsen uden at få ret meget ud af det.

Bjarne Jacobsen var det bedste aktiv på midtbanen, der var bedre organiseret end mod AGF.

Midterforsvaret halter, og det er her, der er akut brug for en afløser for lejesvenden fra FC Midtjylland Søren Reese.

Annonce

God gejst

AC Horsens kom ud med en god gejst til anden halvleg og satte sig på spillet.

Thomas Kortegaard og Jonas Borring blev udskiftet med Malte Kiilerich og Louka Prip, og Kasper Junker skiftede fra højre til venstre kant, men igen manglede kvaliteterne.

AaB åbnede med et forsøg på stolpen fra Tom van Weert.

AaB havde de største chancer. Kasper Kusk fik en stor chance, og efter 77 minutter scorede Mikkel Kaufmann til 4-0.

De 100 tilskuere havde det skønne vejr at glæde sig over.

AaB's målsætning hedder top-6, en plads i slutspillet, mens AC Horsens' mål er at overleve i en barsk Superliga med tre nedrykkere.

Ny spiller

AC Horsens havde ikke en eneste ny spiller med i startopstillingen mod AaB.

- Vi skriver kontrakt med en ny spiller på mandag, sagde Bo Henriksen.

Dermed er der lidt fornyelse til premieren mod FC Nordsjælland, der til gengæld holder udsalg af sine bedste spillere. Karlo Bartolec, Mads Pedersen og Victor Nelson er de seneste, der er blevet solgt fra sidste års startopstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce