Annonce
AC Horsens

AC Horsens er tvunget til ændringer oven på forfærdeligt forår

Manager Bo Henriksen har i princippet kun en ledig plads i sin førsteholdstrup, men meget tyder på, at der venter en større udskiftning i truppen i den kommende tid. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Manager Bo Henriksen kommer formentlig på overarbejde, selv om der reelt kun mangler en angriber i at gøre truppen komplet.

Horsens: Træneren Bo Henriksen er forlængst gået på sommerferie, men sammen med sin assistent Mads Lyng arbejder han i øjeblikket videre med managerkasketten på, og selv om det på papiret ser godt ud i forhold til at have en trup på plads til den kommende sæson, kan der let være lang vej til, vi kender de spillere, som AC Horsens satser på til den kommende sæson.

Bo Henriksen har meldt ud, at han til efteråret skal bruge en trup på 20 markspillere. Han har allerede 19 på kontrakt og vil gerne have Nicolai Brock-Madsen til at snuppe plads nummer 20. Det burde være til at løse, men AC Horsens har med Bo Henriksen for enden af forhandlingsbordet været vant til store udskiftninger i truppen fra sæson til sæson.

Og det kan meget vel ende på samme måde denne sommer. AC Horsens' forår endte lykkeligt, men to sejre i 14 kampe siger alt om, at holdet ikke ramte et acceptabelt niveau. I forsøget på at få vendt udviklingen prøvede Bo Henriksen mange ting af ud fra devisen: Hvis vi bare fortsætter, som vi plejer, hvorfor skulle resultatet så blive bedre. Med andre ord, der skal forandringer til.

Annonce

Til- og afgang i AC Horsens

Tilgang:

Malte Kiilerich (Hvidovre)

Peter Therkildsen (Næstved)

Mathias Madsen (egne rækker)

Matthias Præst (egne rækker)

Afgang:

Mathias Nielsen (Randers FC)

Sammy Skytte (retur til FCM)

Søren Reese (retur til FCM)

Oliver Drost

Gregers Arndal-Lauritzen

Thomas Rohde

Uafklaret:

Nicolai Brock-Madsen (Kontraktudløb 30. juni)

Frederik Nørgaard (3. keeper)

Truppen som den ser ud nu:

Målmænd: Matej Delac, Kevin Ray Mendoza

Forsvarsspillere: Mads Juel Andersen, Malte Kiilerich, Michael Lumb, Thomas Kortegaard, Rune Frantsen, Peter Nymann, Mathias Madsen, Mikkel Qvist.

Midtbane: Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Sivert Heltne Nilsen, Jonas Borring, Louka Prip, Frederik Mortensen, Peter Therkildsen, Tobias Arndal, Sebastian Avanzini, Matthias Præst

Angreb: Kasper Junker

De er på vej ud

Det kommer truppen formentlig også til at mærke i den kommende tid. Tobias Arndal har selv meldt ud, at han gerne vil lejes ud. Det kan også ende med, at han får ophævet sin kontrakt. Frederik Mortensen er en anden udlejningskandidat. De har begge haft rollen som udviklingsspillere, og her har Bo Henriksen i princippet allerede garderet sig ved at hente Mathias Madsen og Matthias Præst op fra klubbens ungdomsafdeling.

Det giver et par ledige pladser, og så kan man aldrig udelukke, at AC Horsens kommer til at sælge spillere, eller nogen ønsker at komme væk.

Med andre ord er der tegning til, at AC Horsens i løbet af den kommende tid får yderligere nogle ledige pladser i truppen ud over den, som Nicolai Brock-Madsen bejler til.

AC Horsens har allerede hentet Malte Kiilerich i Hvidovre og Peter Therkildsen i Næstved, så der er nye ansigter på vej.

Hundeslagsmål

Spørgsmålet er så, om det er spillere, der kan være med til at skubbe AC Horsens i den rigtige retning i den kommende sæson.

Næste sæson bliver et stort hundelslagsmål for at undgå nedrykning. Tre hold skal ud af den bedste række på grund af nedskæringen til 12 hold. Det betyder, at de to hold, der slutter på fjerdepladsen i nedrykningspuljerne til næste forår, ryger direkte ud, og så skal de to tre'ere mødes i en duel om at klare frisag eller følge de to andre hold ned i 1. division. Det var den kamp, som Vendsyssel og AC Horsens lige har været i gennem i denne sæson med AC Horsens som vinder, mens Vendsyssel lige nu kæmper videre for superligalivet mod Lyngby. Den ekstra livline eksisterer ikke i den kommende sæson.

Det er hårde odds, og med to sejre i 14 kampe er der brug for, at Bo Henriksen blander kortene på ny, hvis troen på, at AC Horsens skal have yderligere en sæson i træk i den bedste række, skal have næring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce