Annonce
AC Horsens

AC Horsens er en sjælden storfavorit

Hallur Hansson måtte udgå med et ordentligt trælår i kampen mod Esbjerg: AC's sundhedsstab har allerede døbt ham Trællur. Færingen er på højkant igen og har trænet lidt med, men det vil være en overraskelse, hvis han bliver klar til kampen mod Hobro. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Der står både ferie og en million kroner, og oven i ekstra tv-penge på højkant mod Hobro i sidste runde af nedrykningsspillet.
Annonce

Horsens:  AC Horsens er ikke favorit i mange kampe i løbet af en sæson, men i sidste runde af nedrykningsspillet løber AC Horsens på banen som en sjælden storfavorit til hjemmekampen mod Hobro.

- Den rolle påtager vi os gerne, siger manager Bo Henriksen.

Hobro er i gang med at forberede sig på de kommende playoff-kampe om at blive i Superligaen mod Lyngby, mens AC Horsens jagter førstepladsen i puljen.

AC Horsens er inden sidste spillerunde et point foran Randers FC. Kronjyderne spiller samtidig mod Esbjerg. Randers har en bedre målscore end AC Horsens, så kravet til AC Horsens i forhold til at sikre sig førstepladsen er, at Bo Henriksens tropper minimum skal have det samme udbytte af sin kamp, som Randers får ud af mødet med Esbjerg.

En sejr til AC Horsens fjerner alle spekulationer, og på papiret ligner det en opgave, som hjemmeholdet skal være i stand til at løse.

Hobro kunne ellers med en sejr over Randers i søndag have hjulpet AC Hosens. Hobro-mandskab har allerede været en god ven af AC Horsens i denne sæson. Det var Hobro, der med en sidsteøjebliksscoring sendte AC Horsens over i den nuværende nedrykningspulje, der var væsentligt lettere af overleve i end den anden pulje.

- Vi har vist får den hjælp fra Hobro, som vi skulle have i denne sæson, som Bo Henriksen formulerer det.

Annonce

Karantæner hos Hobro

Hobro har Jonas Brix-Damborg og Christian Cappis i karantæne. De formåede pudsigt nok at trække en advarsel i kampen mod Hobro i søndags, og yderligere fire spillere er i karantænefare, så de spiller næppe med fare for at måtte sidde over i de langt vigtigere kampe mod Lyngby.

AC Horsens jagter den tredje sejr på stribe. Holdet er ubesejret i de seneste otte kampe, og yderligere en kamp uden nederlag vil være en tangering af den hidtil bedste serie af kampe uden nederlag fra sæsonen 2010/2011, hvor det lykkedes at spille ni kampe uden nederlag.

Førstepladsen i puljen er ekstra meget værd for AC Horsens. Kontant er der en million kroner for at vinde puljen, og de penge falder på et tørt sted på Langmarksvej. Oven i giver en puljesejr ekstra fridage, fordi AC Horsens i givet fald står over i første runde af Europa-playoff.

Sønderjyske, der slutter som nummer to i den anden pulje, er udelukket, fordi holdet er sikret en plads i Europa League i kraft af sejren i pokalfinalen.

Annonce

Mulighed for at holde fri

Det betyder, at AC Horsens med en førsteplads vil være sikret minimum at slutte på 8. pladsen i Superligaen, og det er lig med yderligere indtægter fra tv-aftalen.

Oven i kan spillerne glæde sig over, at der bliver et pusterum i det sammenpressede program. Med en førsteplads til AC Horsens have 14 dage til den næste kamp, og det vil give mulighed for at give spillerne nogle dage fri.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Peter Therkildsen, Magnus Jensen, Jonas Gemmer, James Gomez, Erhan Masovic, Jeppe Kjær, Anders Hoff. Skader: Michael Lansing, Hallur Hansson. Dommer Jens Maae
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

EU spiller hasard med de unges fremtid

Annonce