Annonce
AC Horsens

AC Horsens er kommet helskindet over corona'en

AC Horsens' direktør Kristian Nielsen har sat stor fokus på udvikling af egne talenter i AC Horsens. Foto: Morten Pape
- Vi frygter dog konsekvenserne hos vore samarbejdspartnere, sagde formand Bo Pinholt
Horsens: - Vi er kommet helskindet over corona'en. Nogle klubber taler om frygten for konkurs. Det gør vi ikke, fastslog AC Horsens' formand Bo Pinholt på generalforsamlingen på Casa Arena torsdag aften.
- Vi har forsøgt at klare os selv efter bedste evne inden for de rammer, som vi har haft under corona'en. Vi har fået lønkompensation, og vi er bevidste om, at andre omkring os har været hårdt ramt.
- Vi afventer stadig, om vi kan få kompensationer for tabte indtægter ved større arrangementer. F.eks. ville vi have tjent en halv million kroner på kampen mod Brøndby forleden, men selv om vi har været tvangslukket, er det ikke lykkedes for Divisionsforeningen og Erhvervsstyrelsen at finde en model til en kompensation.
Annonce
- Jeg er dog mere bekymret for, hvordan vore samarbejdspartnere har haft det. Vi er i øjeblikket i færd med at forlænge vores kontrakter, og først om to måneder kan vi sige, hvilke konsekvenser det har haft. Noget vil det uden tvivl koste, men vi kender ikke omfanget, sagde Bo Pinholt.

Mindre formue

AC Horsens har fået reduceret sin formue fra 20 millioner kroner til 16.248.000 kroner.
Forklaringen er tre fejlinvesteringer i Kasper Junker, Sivert Heltne Nilsen og Jonas Borring samt tv-pengene, der blev en del mindre på grund af det ynkelige forår 2019.
Underskuddet i 2019 blev på 3.915.000 kr.
- En enkelt placering betyder mellem en og halvanden million kroner færre i tv-penge, sagde formanden.
Sportsligt glædede han sig over de tre sensationer for nylig med sejre over FCK, FC Midtjylland og Brøndby.
- Det er ikke længe siden, vi var to points efter Sønderjyske. Vi er ikke i mål endnu, men det ser godt ud, og vi kan takke Hobro for det vigtige mål mod Lyngby, der betød, at vi kom i den rigtige pulje, sagde formanden.
Han udtrykte stor glæde over ungdomsafdelingens arbejde og de stormskridt, de er gået frem med på DBU's rangliste.
Kristian Nielsen, direktør:
- Vi har lavet en målsætning, der siger, at vi skal have 25 procent af truppen af egne spillere i 2025, og 20 procent af spilletiden skal spilles af spillere af egen avl.
Ivan Hersland og Finn Biledgaard deltog i debatten med skarpe indlæg.
Til bestyrelsen genvalgtes Bo Pinholt, Martin Schjøth, Anders Juul, Marianne Jeppesen, Claus Olesen, Jan Mortensen og Ole Møller Jespersen.
Generalforsamlingen  blev ledet af Peter Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce