Annonce
AC Horsens

AC Horens skal nedlægge endnu et tophold: Jagter fire sejre på stribe - alternativet er et nyt gab op til toppen

AC Horsens har fået rettet op på den sløje sæsonstart, men der er brug for flere sejre, hvis holdet skal nå helt op blandt de bedste. Det kræver en sejr over FC Fredericia, der lige nu er fire point foran i tabellen.

Horsens: Optimismen er tilbage på Langmarksvej. Tre sejre i træk i 1. division og senest 8-0 massakren i pokalkampen mod Varde har givet medvind på træningslanlægget, hvor dage uden blæst ellers er et særsyn.

Landskampspausen har givet god tid til at nyde opturen, men i AC Horsens' situation er det ikke nok. Søndagens kamp mod FC Fredericia bliver et nyt opgør i striben af nøglekampe, der venter.

AC Horsens har med tre sejre i træk indhentet noget af det forsømte fra sæsonens indledning, men der er stadig et hul, der skal lukkes op til de to placeringer, som er lig med en adgangsbillet til Superligaen til foråret.

Annonce
Janus Drachmann nærmer sig topformen. Han har fået trænet flittigt og spillede blandt andet hele pokalkampen mod Varde for at få noget kamptræning oven på sin skade. Arkivfoto Ludvig Dittmann

FC Fredericia, der gæster Casa Arena Horsens, sidder lige nu på andenpladsen med 17 point mod AC Horsens' 13. Det fortæller alt om, at Jens Berthel Askous mandskab i den grad kan bruge yderligere tre point til samlingen.

En sejr vil bringe AC Horsens med helt frem, hvor det for alvor er sjovt, mens et nederlag vil være lig med et gab op til oprykningspladserne på minimum syv point, og så vil AC Horsens igen være sat tilbage for en stund.

- Det bliver en spændende kamp mellem to gode 1. divisionshold, og hvor vi med en god præstation, kan bringe os med frem, hvor det for alvor er spændende, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens og FC Fredericia mødtes i en træningskamp tilbage i juli. Den vandt AC Horsens overbevisende med 2-0.

- FC Fredericia har fået en mere bred trup siden. Det er et godt hold, som har momentum, så vi må ikke gøre dem gode. Vi skal kigge mest på os selv, og det handler om at fortsætte med at være effektive, som det var tilfældet i Lyngby, siger Jens Berthel Askou.

To debutanter

Han har to potentielle debutanter til rådighed i Anders K. Jacobsen og Mikkel Lassen, der blev hentet på transfervinduets sidste dag.

Anders K. Jacobsen i topform vil være selvskrevet til en plads i startopstillingen, men han har problemer med sit knæ, efter sit sammenstød med en FCK-spiller i sin sidste kamp for Sønderjyske.

Han har deltaget i træningen i AC Horsens, men det har været på skånekost, så det ligner mest en plads på bænken.

Samme sted kan Lubambo Musonda ende. Han har været afsted på landsholdsopgaver for Zambia og vendte først fredag retur til Horsens efter flere dages rejse.

Til gengæld er Janus Drachmann ved at være oven på. Han har nydt godt af kamppausen, og anføreren har trænet flittigt for at ramme topformen oven på en periode med skader.

AC Horsens' formodede startopstilling
Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce