Annonce
AC Horsens

AC-formand: Bo Henriksen har meget lang snor

Bo Henriksen er manden, der skal bringe AC Horsens ud af den øjeblikkelige krise, fastslår formand Bo Pinholt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Den sportslige krise overskyggede den økonomiske succes på AC Horsens' generalforsamling.

Horsens: AC Horsens kom ud af 2018 med et rekordoverskud på knap 13 mio. kr. Det burde have været det store omdrejningspunkt på klubbens generalforsamling onsdag, men den økonomiske fremgang druknede mere eller mindre i aktionærernes bekymring over de sportsligt dårlige resultater i 2019.

Flere spurgte ind til, om manager Bo Henriksen var den rigtige til at føre AC Horsens ud af krisen.

Og det svar var formand Bo Pinholt ikke sen til at give de ca. 50 fremmødte aktionærer.

- Bo Henriksen er den rigtige til at bringe os gennem det her. Udviklingen ser bekymrende ud, men Bo Henriksen kan løfte den opgave. Vi følger udviklingen tæt, og Bo Henriksen får al den hjælp, han har brug for, slog Bo Pinholt fast.

Efter generalforsamlingen slog AC Horsens' formand fast, at tålmodigheden i forhold til manageret er stor.

- Der skal ikke være tvivl om, at han har meget lang snor. Jeg ved godt, at andre steder har man sagt det samme, og så fyret træneren dagen efter, men sådan arbejder vi ikke i AC Horsens, sagde Bo Pinholt.

- Det vigtigste for mig er, at jeg ser en manager, der agerer og stadig har masser af tanker og ideer til at ændre udviklingen. Han har spillertruppens opbakning. Der skal ikke være tvivl om, at vi selvfølgelig ikke er tilfredse med den sportslige udvikling, men det ændrer ikke på bestyrelsens opbakning til Bo Henriksen, sagde Bo Pinholt, der understregede, at AC Horsens stadig selv har alle muligheder for at klare frisag.

Annonce
Der skal ikke være tvivl om, at Bo Henriksen har meget lang snor. Jeg ved godt, at andre steder har man sagt det samme, og så fyret træneren dagen efter, men sådan arbejder vi ikke i AC Horsens.

Bo Pinholt

10 mio. kr. mere i lønninger

På selve generalforsamlingen var der fokus på, at lønningerne i AC Horsens er vokset med 10 mio. kr. i løbet af 2018. Det skyldes, at spillerbudgettet er øget. Administration er vokset og ungdomsafdelingen har fået et løft. Antallet af fuldtidsbeskæftigede i AC Horsens er vokset fra 34 til 44.

AC Horsens solgte i 2018 spillere for 25 mio. kr.

Det fik et par aktionærer til at spørge ind til, om det var muligt at sælge spillere i 2019 med en tør tilføjelse om, at det ikke umiddelbart så ud til, at AC Horsens havde fået bedre spillere, selv om der var blevet købt spillere og lønningerne er vokset med 10 mio. kr.

- Vi har købt nogle dyre spillere, og det er rigtigt, at de ikke i foråret har været store profiler. De har ikke leveret som forventet, men jeg ser stadig et stort potentiale i dem begge, sagde Bo Pinholt med henvisning til Sivert Heltne Nilsen og Kasper Junker.

- Det er svært at sælge spillere, når resultaterne ikke følger med, men jeg tror stadig på, at vi har potentielle spillersalg i vores trup. 2019 er ikke begyndt, som vi havde forventet, men hvis vi bliver i Superligaen, er det stadig vores forventning at kunne levere et regnskab, der giver overskud for 2019, sagde Bo Pinholt.

2018 gav et underskud på driften på tre mio. kr. før transferindtægter, så der skal formentlig også spillersalg til for at få enderne til at nå sammen i 2019.

Samtlige syv medlemmer i AC Horsens' bestyrelse var på valg, og de modtog alle genvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce