Annonce
AC Horsens

AC drømmer om 8. pladsen og jagter tre på stribe

Bjarke Jacobsen er tilbage efter karantæne, og han ventes at være med i startopstillingen mod Brøndby. Det koster formentlig Jonas Gemmer pladsen. Arkivfoto: Ole Nielsen
Manager Bo Henriksen skal finde plads til Bjarke Jacobsen og Ayo Okosun i startopstillingen mod Brøndby. Ud over point er der vigtige tv-penge på spil.
Annonce

Horsens: AC Horsens kan afslutte superligaens grundspil med et hattrick. Oven på to 1-0 sejre over FC København og FC Midtjylland venter Brøndby på Casa Arena, og der er meget på spil.

AC Horsens kan, hvis resultaterne flasker sig, snuppe 8. pladsen, som giver ret til at vælge nedrykningspulje. AC Horsens er afhængig af andre resultater. Hvis AC Horsens vinder, må Lyngby kun få uafgjort, og hvis AC Horsens spiller uafgjort, skal Lyngby tabe, og OB må kun få uafgjort.

Ud over placeringerne er der også tv-penge på spil. En tredjedel af tv-pengene bliver udbetalt, når grundspillet er færdigspillet, og her er der også penge at hente. AC Horsens kan slutte på alt fra en 8. til en 10. plads.

- Vi skal give det et skud i forhold til at nå 8. pladsen. Det bliver en ny sjov kamp mod Brøndby. Vi skal åbenbart altid møde dem i sidste spillerunde, siger manager Bo Henriksen med henvisning til, at de to klubber de seneste år har spillet flere afgørende kampe i sidste spillerunde.

Brøndby sendte AC Horsens ned i 1. division i sidste spillerunde for en håndfuld sæsoner siden, og for to år siden var det AC Horsens, der forpurrede Brøndbys chancer for at vinde mesterskabet.

Den formodede startopstilling. Reserver: Jonas Gemmer, Rune Frantsen, Erhan Masovic, Magnus Jensen, Oliver Drost, Peter Therkildsen, Michael Lansing. Karantæner/skader: Ingen. Dommer: Peter Kjærsgaard
Annonce

Ingen regel uden undtagelse

Det store spørgsmål er, om AC Horsens kan fortsætte stimen af sejre.

- Selv om vi har vundet to kampe, er vi ikke favoritter, men vi har vist, at hvis vi kan have det samme udtryk som i de to seneste kampe, kan vi vinde over de fleste hold, siger Bo Henriksen.

- Den store forskel i forhold til vores første kampe i foråret er, at vi giver væsentligt færre chancer væk til modstanderne. Vi har fået skabt et fint defensivt fundament, siger Bo Henriksen.

Han har Ayo Okosun og Bjarke Jacobsen til rådighed igen, efter de stod over med karantæne mod FC Midtjylland. Normalt ændrer han ikke på et hold, der vinder, men ingen regler uden undtagelser.

- Alle har gjort det fremragende, men Bjarke Jacobsen og Ayo Okosun vil gøre en forskel på mange hold, siger Bo Henriksen.

Det koster formentlig Jonas Gemmer en tur på bænken. Rune Frantsen kan også være i farezonen for at miste sin plads. Det vil betyde, at enten Ayo Okosun eller Hallur Hansson rykker frem som angrebsmakker til Nicolai Brock-Madsen. Jonas Thorsen spillede ikke sin bedste kamp mod FC Midtjylland, så ud fra det parameter kunne Bo Henriksen også vælge at rykke Hallur Hansson ud på kanten.

AC Horsens skal i aktion igen allerede på onsdag i pokalsemifinalen mod Sønderjyske, og derefter går nedrykningsspillet i gang med tre runder hen over uge 25, så der bliver masser af kampe for AC Horsens i de kommende 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce