Annonce
Skanderborg

Abdel Aziz og unge stemmer

Et øjebliksbillede fra sidste års grundlovsfest på Himmelbjerget. Pressebillede

RY: Den kendte debattør, forfatter og tv-mand Abdel Aziz Mahmoud er hovedtaler, når Ry Højskole, Museum Skanderborg og VisitSkanderborg alias Hotel Democracy inviterer til Grundlovsfest på Himmelbjerget mandag 5. juni.

Årets tema er "Her fra hvor vi står", inspireret af Aarhus som europæisk kulturby og et ønske om at se Danmark, danskerne og demokratiet i en større sammenhæng end den nationale.

Abdel Aziz Mahmoud er 33 år og tidligere udviklingsredaktør på Nordisk Film TV, og han er i øjeblikket en af Danmarks mest kendte og profilerede journalister og vært på DR2. Han er bl.a. kendt for bogen "Hvor taler du flot dansk" fra 2016 og for sin aktive medvirken i utallige debatter. At han har 45.000 følgere på Facebook siger noget om hans rækkevidde.

I pinsen holdes også Børnefolkemødet på FDF Friluftcenter lige ved foden af Himmelbjerget, og Abdel Aziz Mahmoud får følgeskab på talerstolen af to af de helt unge folkemøde-deltagere. De vil komme med deres bud på "Her fra hvor vi står".

Hele arrangementet starter med morgenkaffe og rundstykker og rundes af med en fortælletur om "Frihed, folkelighed og fornøjelse" på Himmelbjerget, anført af museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

At vi oplever et pres på skoler og pasning, skal vi hilse velkomment

Læserbrev: Vi skal bruge 800 mio. kr. til nye mursten, hvis ikke vi gør noget indenfor børne- og undervisningssektoren her i Skanderborg Kommune frem mod 2036. Det er mange penge, men i undervisnings- og børneudvalgets investeringsoversigt frem mod 2029 er der allerede afsat ca. 500 mio. kr., så vi var forberedte på, at vi står foran store investeringer og havde taget handling derpå. De sidste 300 mio. kr. over årene 2029-2036 bør ikke være uoverkommeligt at finde via omstrukturering og almindelige investeringer i disse år, hvis da ikke statsminister Mette Fredriksen og Astrid Krag snupper pengene i udligningsspillet og flere til forinden. Men når vi skal investere eksempelvis i børnehaver, bør vi nok overveje at indbygge en vis fleksibilitet, så vi kan om rokere, når behovet flytter sig. Og samtidig vil en del af presset kunne opblødes ved at tænke naturbørnehaver og dagplejen ind i løsningen. På samme måde med skolerne, hvor der i skolerapporten fremgår, at der mangler lokaler i Ry, Låsby og Galten. Her er det nok ikke alle steder, at der kun skal opstilles mursten. Måske bør der også indgå noget mobilt byggeri, som kan flyttes, når presset aftager. For i Skanderborg står der i dag ca. 10 klasselokaler tomme, og lad det på en eller anden måde være en læring om, at et elevpres den "ene dag" kan være afløst af det modsatte "næste dag". At vi oplever et pres på skoler og pasning, skal vi hilse velkomment og dermed en stor velkomst til jer, der er flyttet her til Skanderborg Kommune. Nogle gange kan man næsten få det indtryk, at det er jer, som skal kanøfles for vores udfordringer. I kan med god samvittighed både flytte adresse til Skanderborg Kommune og få de børn, I ønsker. Vi tager udfordringerne med pasning og skole på os.

Horsens

Her er væggene tykke og solen leverer energi: Horsens' mest klimavenlige boligområde står færdigt

Annonce