Annonce
Hedensted

Aarstiderne vil lave fælleshaver i Barrit

Aarstiderne skal til at etablere fællesshaver på en mark ved siden af virksomhedens pakker i Barrit. Foto: Mads Dalegaard
På en mark ved siden af Aartidernes pakkeri kan du nu selv dyrke grøntsager.

Barrit: Drømmer du om din egen køkkenhave med økologiske grøntsager, men har ikke lige pladsen selv, så har Aarstiderne i Barrit et tilbud.

Virksomheden åbner nu en kæmpe fælleshave på markerne ved Barritskov, hvor lokale borgere kan dyrke deres egne økologiske grøntsager. Der er i første omgang udbudt 150 havepladser efter først-til-mølle-princippet, og tilmeldingen er nu åben, oplyser Aarstiderne i en pressemeddelelse.

Aarstiderne står for det praktiske i fælleshaven med fri adgang til frø, redskaber, vand og kompost samt vejledning fra professionelle gartnere i at dyrke haven.

Derudover laves der løbende fælles arrangementer, som fx fællesspisning og inspirationskurser. Haveejerne betaler et fast årligt gebyr for at få adgang til haverne, der er på 22 kvm plus en andel i en større delehave.

- Fælleshaverne er en drøm, der nu går i opfyldelse. Og et stærkt modtræk til den urbanisering der flytter mennesket væk fra naturen. Det er en drøm, vi gerne vil dele med alle de danskere, der vil være med, siger medgrundlægger af Aarstiderne Søren Ejlersen, der håber på at have etableret 100-150 fælleshaver i hele landet inden for de næste fem år.

Aarstiderne oplyser, at der indtil videre kun har været få henvendelser om haverne i Barrit, hvorimod et tilsvarnede projekt på Sjælland har været mere efterspurgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce