Annonce
Østjylland

Grundlagde Route 66: Aarhus' vinylkonge er død

Martin Lindholm er død. Arkivfoto: Kim Haugaard
Manden, der gennem hele livet troede på vinylpladens fremtid, Route 66-stifter Martin Lindholm, er død.
Annonce

Grundlæggeren og indehaveren af pladebutikken Route 66, Martin Lindholm, er død.

Det oplyser Route 66 på forretningens Facebook-side.

"Det er med umenneskelig og ubærlig sorg, at vi må meddele, at min elskede mand, min soulmate, vores grundstifter, vores problemknuser, vores alt i denne verden mand - er gået bort efter voldsom hurtigt raserende sygdom," hedder det i opdateringen på Facebook.

Martin Lindholm er især kendt i Aarhus som manden, der troede på vinylpladens fortsatte eksistens tilbage i slutningen af 1990'erne og starten af 00'erne på et tidspunkt, hvor den ene pladebutik efter den anden varslede dens snarlige død.

Han åbnede Route 66, der lå på Bruuns Bro i Aarhus, inden den flyttede til den nuværende adresse i Fredensgade.

Historiens gang har vist sig, at Martin Lindholm fik ret i sin tro på vinylpladen holdt.

Vinylen er de seneste mange år blevet solgt i stærkt stigende mængder - i Aarhus blandt andet, fordi Route 66-grundlæggeren blev ved med at kæmpe for formatet. Ikke kun som sælger af den tynde, runde skive, men også som udgiver fra sit pladeselskab, som viste, at han havde øje for nye tendenser og kommende stjerner. Selskabet udgav blandt andet en EP med B.A.N.G.E.R.S., der bestod af U$O, L.O.C og Johnson, i 1999. På det tidspunkt kendte kun ganske få til de tre.

Året før stod Martin Lindholm bag L:Ron:Haralds første album på vinyl - albummet der satte skub i sønderjydens karriere.

Martin Lindholm stod også bag AGF-hyldestpladen "Det er tanken, der tæller", hvor 13 mere eller mindre lokale bands sang og spillede om "De Hvide fra Fredensvang", som Martin Lindholm også fulgte fra tilskuerpladserne på stadion.

Route 66-facebookopdateringen beskriver blandt andet Marten Lindholm som:

- En mand, hvis plads aldrig ville kunne erstattes, manden, der startede alt dette, manden, der egenhændigt byggede vores butikker, manden. der praktisk talt kunne alt.

- Manden, der satte spor hos alle, der lærte ham at kende.

- Manden, der hjalp så mange igennem de sidste 30 år, bl.a. med at få udgivet musik på det rette format.

- Manden, der havde den største andel i, at der overhovedet har været vinyl i et større omfang i Danmark igennem de sidste 30 år.

- Manden. der troede på formatet, da andre ikke turde - manden, der aldrig gav op.

- Manden, vi skylder alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce