Annonce
Østjylland

Aarhus Teater gør klar til at åbne igen: Corona halverer antallet af gæster i salen

Snart begynder prøverne på en af Aarhus Teaters helt store satsninger - en teaterkoncert med C.V. Jørgensen. Øverst fra venstre: Simone Tang, Nanna Schwartzlose, Emil Prenter, Johan Klitgaard, Carl-Christian Riestra og Siff Vintersol. Foto: Emilie Therese
Prøver på Teaterkoncert C.V. Jørgensen går i gang på mandag, og der er premiere 14. august, men med coronahalveret publikum.
Annonce

ARHUS: Efter coronalukning siden 12. marts går Aarhus Teater nu i gang igen. Fra 14. august kan vi igen komme i teatret - under særlige omstændigheder og hensyn til risikoen for at blive smittet med corona.

På mandag begynder prøverne på årets første forestilling, en af teatrets store satsninger. Det er "Teaterkoncert C.V. Jørgensen".

Den skulle egentlig have spillet i foråret på det københavnske teater Aveny-T, som Aarhus Teater samarbejder med om forestillingen, men coronaen stoppede forestillingen effektivt, så den kom aldrig på scenen i København.

I stedet får Aarhus Teater æren af at have danmarkspremiere på forestillingen med et miks af den store sanger og sangskrivers ofte finurlige og underfundige tekster og numre.

Annonce

Ekstra uge til prøver

- På grund af den lange pause efter de sparsomme prøver på afstand på Aveny-T har vi sat en ekstra uge af til prøver her i Aarhus. Alle skuespillere og andre aktører er med, siger Morten Daugbjerg, pressechef på Aarhus Teater.

Han noterer, at det bliver den første forestilling blandt landets større teatre efter coronalukningen. Den spiller til og med 19. september i Aarhus.

Forestillingen handler om C.V. Jørgensen, der har beriget os med syrede snapshots af et Danmark i forvandling.

- Han har besunget melankolien i den danske folkekarakter, som den folder sig ud mellem sommersøndage på Bellevue, Pligterne kalder og Spildte bedrifter. Og det siger sig selv, at en teaterkoncert baseret på C.V. Jørgensens fornemme sangkatalog i enhver henseende byder på lidt til og meget mer', siger Morten Daugbjerg.

Annonce

Makkerpar bag forestillingen

Makkerparret Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkø står bag "Teaterkoncert C.V. Jørgensen", og på scenen kan vi blandt andre opleve Tue West, Mark Linn og Emil Prenter, der er nyt medlem af Aarhus Teaters ensemble.

Emil Prenter er ny i Aarhus Teaters ensemble og med i teaterkoncerten. Foto: Emilia Therese

Teaterkoncerten som genre blev opfundet af Cederholm og Bjerkø i 1995, da "Teaterkoncert Gasolin" på Dr. Dante i København blev startskuddet til en lang række forestillinger af lignende karakter.

Annonce

Sådan afvikles det

Når forestillingen spiller i Aarhus Teaters Store Sal fra 14. august, bliver det med begrænsninger.

- Vi har 700 pladser i Store Sal, men kun halvdelen bliver besat, siger Morten Daugbjerg.

Salen bliver desinficeret før hver forestilling. Publikum bliver inddelt i grupper, og når de skal ind i salen, bliver de kontaktet af en kontrollør, der hjælper med at få dem placeret på rækkerne. Familiemedlemmer må sidde ved siden af hinanden, men ved alle andre skal der være et frit sæde imellem.

- Publikum skal blive i salen i pausen, og Café Hack vil forsøge at lave servering. Hvordan det bliver, ved vi endnu ikke. Efter forestillingen skal gæsterne straks forlade teatret. Toiletbesøg undervejs bliver naturligvis tilladt, siger Morten Daugbjerg.

Annonce

Pænt billetsalg

Selv om teatret har ligget stille, har der været gang i billetsalget.

- Vi er forbløffende nok på niveau med sidste år, men vi mærker en lille tøven for de første forestillinger, siger Morten Daugbjerg.

Trods hindringer er teatret gearet til den nye sæson.

- Vi måtte droppe seks forskellige forestillinger i foråret, så vi har det som heste i en startboks efter at komme i gang, siger Morten Daugbjerg.

Ud over Teaterkoncert C.V. Jørgensen har Aarhus Teater gang i to forestillinger. Det er "En fortælling om Blindhed", der har premiere på Studio Scenen 29. august, og "Den vægelsindede", hvor første forestilling er 4. september på Scala.

Forestillingen

  • Aarhus Teater Store Scene. Teaterkoncert C.V. Jørgensen - af Cederholm & Bjerkø.
  • Urpremiere Store Scene fredag 14. august kl. 19.30. Spiller til og med lørdag 19. september. Forestillingen er en samproduktion med Aveny-T i København.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce